Zara Larsson om pengarna hon gett Laila Bagge genom åren: "Hon fick ju..."

Laila Bagge och Zara Larsson. - Foto: Anders Wiklund/TT, Jessica Gow/TT
Dela på Pinterest
När artisten Zara Larsson gästade podcasten "Högt i tak" avslöjade hon att Laila Bagge, till följd av Zaras framgångar, fått en rejäl summa pengar genom åren.

Zara Larsson äntrade rampljuset redan som tioåring då hon vann tv-programmet "Talang". Året var 2008 och sedan dess har Larsson slagit igenom med dunder och brak – inte bara i Sverige, utan i hela världen. 

2015 släppte artisten låten "Lush life" och låten blev lite av hennes genombrott. Sedan dess har hon släppt flertalet uppskattade låtar och album, däribland "Venus" – ett album som släpptes i början av 2024. 

Zara Larsson. Stella Pictures/Ken Goff 

Grammisnominerad 

Albumet innehåller låtar som "On my love" och "Can't tame her", och den sistnämnda låten har blivit nominerad i kategorin Årets låt inför Grammisgalan 2024. Zara Larsson är dessutom Grammisnominerad i kategorin Årets artist. 

Zara Larssons låt "Can't tame her" är nominerad till en Grammis. Foto: Instagram/@grammissverige

Zara Larssons miljonbolag 

Karriären går till synes som tåget för Zara Larsson. Hennes bolag HAZA AB omsatte 36 641 000 kronor under 2022, och året innan låg omsättningen på 29 051 000 kronor

Zara Larsson: Det är det bästa med att vara rik och känd

När Zara Larsson gästade podcasten "Högt i tak", som drivs av Sanna Guidetti och Rosanna Charles, berättade artisten vad hon tycker är det bästa med att vara rik och berömd.

– Det bästa med att vara känd och rik, det är att det är ett extremt privilegium. Man får åka nice var man än ska, man får uppleva grejer som kanske inte någon annan hade fått uppleva, sa Zara i podcasten. 

Zara Larsson. Foto: Kin Cheung/AP/TT 

Laila Bagge har fått pengar av Zara Larsson 

I samma poddavsnitt berättade hon att Laila Bagge fått pengar till följd av de musikaliska framgångarna hon haft genom åren. 

– Det måste väl vara något med att hon hittade ju mig kan man säga, berättar Zara Larsson i avsnittet och fortsätter:

– Hon fick ju en "finding fee". 

Laila Bagge. Foto: Naina Helén Jåma / TT 

Därefter nämner Zara Larsson en summa som de väljer att beepa, så poddlyssnarna får aldrig höra den exakta summan. Däremot får de ta del av hur chockade Rosanna Charles och Sanna Guidetti blir när de får höra summan: 

 – Förlåt, du skämtar?, utbrister Rosanna i avsnittet. 

LästipsZara Larsson avslöjar sjuka summan – så mycket shoppar hon för i månaden

Uppskattar Laila Bagges hjälp 

Zara berättar då att Laila Bagge inte längre får en viss procent av det hon tjänar på sitt artisteri, men att det inte var länge sedan det kontraktet upplöstes. Det skedde nämligen när Zara nyligen skivbolag och avslutade sitt samarbete med skivbolaget TEN. 

– Queen, men vet du vad. Jag vågar faktiskt inte säga procent men jag tror att det är en sån grej. Men jag måste ändå säga det att Laila tog ju med mig till LA och gjorde så att jag fick träffa alla. Utan Laila hade jag nog inte träffat TEN som jag blev signad till sen, berättar Zara. 

Hon tillägger avslutningsvis: 

– Så det ska hon ha. 

Zara Larsson. Foto: Stella Pictures