Bingo Rimér i bråk – stäms på enorm summa pengar

Bingo Rimer blir stämd på pengar.
Bingo Rimer blir stämd på pengar. - Foto: Jessica Gow/TT Pontus Lundahl/TT
Dela på Pinterest
Bingo Rimér planerade att bygga en stugby utanför Östersund, men nu har en konflikt brutit ut och planerna har gått i kras.

Bingo Rimér är en mångsysslare av rang. Han började sin karriär som kändisfotograf för tidningar som "Playboy skandinavia" och "Moore", men han har också startat underklädesföretaget "Sexy By Sweden."

MISSA INTE: Bingo Rimers vädjan till följarna – efter händelsen med sonen

Bingo Rimérs problem med sönerna

På senare år har Bingo lämnat livet som kändisfotograf bakom sig. Tillsammans med flickvännen Julia Franzén, 34, syns han istället i reality-program som "Julia & Bingo", men han är också pappa till dottern Nova, 21, och sönerna Rambo, 11, och Ringo, 14. 

I ett inlägg på Instagram berättade Bingo nyligen att han stött på problem i sin uppfostran av sina söner. 

"Mina egna söner tycker att jag är töntig när jag gråter. Jag försöker förklara för dem det jag lärde mig på kursen, men det är inte lätt.", skrev Bingo då och fortsatte:

"Sårbarhet är grunden för glädje, kreativitet, tillhörighet och kärlek. Det är viktigt att förstå att sårbarhet och svaghet inte är samma sak."... Men hur förklarar jag detta för min tonårskille som vill vara tuff? Hjälp mig!!

LÄS MER: Bingo Rimers vädjan till följarna – efter händelsen med sonen

Bingo och Julia vill ha barn

Att vara förälder är med andra ord inte helt enkelt. Trots vardagsproblemen som Bingo stöter på, vill han tillsammans med flickvännen Julia ha fler barn. 

Beslutet kom i samband med att Julia gjorde ett fertilitetstest under 2023. Testresultatet visade att Julia måste försöka bli gravid så snart som möjligt.

I dag genomgår paret IVF-behandlingar för att förverkliga drömmen om en större familj. 

MISSA INTE: Bingo Rimérs ord om Novas mamma får följarna att reagera: ”Du är...”

Bingo med dottern Nova 2009. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Bingo Rimers byggprojekt i Östersund läggs ner

Trots att Bingo redan har mycket på sin tallrik med IVF-behandling, barnuppfostran och reality-program, har han inga problem med att starta upp nya projekt.

Nyligen planerade Bingo nämligen att bygga en stugby i vinteridyllen utanför Östersund. Planerna gick dock inte hela vägen, vilket Expressen var först med att rapportera om.

Bingo äger sedan 2018 Revsunds prästgård med sina syskon, och 2021 startade han bolaget Gällöberget resort AB. Huset ligger intill skidtunneln Mid Sweden 365, där Bingo planerade att bygga stugbyn.

Bingo anlitade en arkitektfirma som skulle arbeta med stugorna, men när beskedet om att skidtunneln skulle läggas ner kom i oktober 2024 förändrades situationen.

Bingo tog då ett steg tillbaka från projektet, något som han själv menar känns tråkigt, men utan skidturister finns det ingen mening med stugorna.  

– Det är olyckligt hela situationen. Jag har varit engagerad där en lång tid och det är mycket arbete och resurser som går till spillo. Förhoppningen är att jag kan återanvända vissa delar av konceptet och flytta till en annan plats, säger Bingo till Östersunds-Posten.

Bingo skulle satsa på en stugby för skidåkare. Foto: Henrik Montgomery / TT

Bingo Rimer stäms – efter konflikten

Några som inte är allt för glada över Bingos beslut är arkitektfirman som han anlitade. De kräver nämligen 138 000 kronor för obetalda fakturor. 

De menar att byrån har lagt ner tid på Bingos projekt, och att de inte hart fått en lämplig kompensation för arbetet.

Bingos ombud, biträdande jurist Hanna Thempo, berättar för att Bingo bestrider arkitektbyråns krav. 

– Min klient bestrider motpartens krav. Avtalet som ligger till grund för parternas prestationer har varit villkorat av bland annat myndighetsbeslut och prestationer. Min klient anser inte att motparten har uppfyllt sin del av avtalet.

LÄS MER: 

Därför känner du igen Oliver Wong i Robinson 2024

Nina Glimsell i tårar – efter händelsen med familjen

Erica Lindberg hyllas efter avklädda gravidbilden

stats