Därför ska du säga ja till en andra dejt – 10 tecken

Funderar du på om du ska gå på en andra dejt? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att avgöra om man ska gå på en andra dejt kan vara svårt, särskilt om den första träffen inte direkt tände gnistor. Men det finns flera anledningar till varför det kan vara värt att ge det en andra chans.

1. Samtalsflödet är naturligt

Om du kände att samtalet flöt på bra och att ni kunde prata om allt mellan himmel och jord är det ett gott tecken. En lätthet i kommunikationen tyder på en potentiell djupare anslutning.

2. Positiv icke-verbal kommunikation

Kroppsspråk säger mycket. Om din dejt lutade sig framåt, hade ögonkontakt och visade tecken på intresse är det indikationer på att personen är investerad i dig.

8 saker du kan skriva i din Tinder-profil

3. De skiljer sig från tidigare dejter

Att dejten känns annorlunda jämfört med tidigare personer du träffat kan vara precis vad du behöver. Variation i vem du dejtar kan leda till nya insikter och möjligheter i kärlekslivet.

4. Inga spel

En person som är genuint intresserad av dig spelar inte spel. Om de är tydliga med sina känslor och visar att de vill träffa dig igen, är det ett starkt tecken på intresse.

Öppningsfraser på Tinder – 13 saker att skriva till din matchning

5. Gemensamma värderingar

Att dela liknande livsstilar, hobbyer och värderingar kan vara en indikation på att du och din dejt har potential att utveckla något seriöst.

6. Du vill veta mer

Nyfikenhet är en stark drivkraft. Om du lämnar dejten med frågor du vill ha svar på, är det värt att utforska relationen vidare.

Går det att vara kompis med ett ex? Forskningen har svaret

7. Den initiala gnistan är övervärderad

Att inte känna en omedelbar attraktion betyder inte att det inte kan utvecklas över tid. Ett djupare band byggs ofta upp gradvis.

8. Första dejten-nerver kan påverka

Att ge en person en andra chans kan visa sig vara lönande, särskilt om nervositet spelade in under första dejten.

7 dejtideér för er i distansförhållande

9. De är inte din typ – och det är okej

Ibland kan det som inte verkar vara din typ faktiskt vara det bästa för dig. Att utforska relationer med personer som skiljer sig från ditt vanliga mönster kan öppna upp nya vägar.

10. Du kände dig bekväm

Att känna sig bekväm och kunna vara sig själv är grundläggande för en potentiellt framgångsrik relation.

Innan du bestämmer dig för att inte gå på en andra dejt, fundera på dessa tecken. Att ge relationen en chans till kan leda till oväntade och berikande utfall.

Läs mer: 19 raggningsrepliker som faktiskt fungerar!

Källor: Readers Digest, Well and Good