Äldre män och kvinnor ger sina bästa sextips till 20-åringar

Till vänster ett par som håller handen, till höger ett
Äldre män och kvinnor ger sina bästa sextips - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vad skulle en äldre person ge för sextips till en 20-åring egentligen? Vi har svaren!

Dejtingtjänsten Ourtimes, som vänder sig till män och kvinnor som är över 50 år, har gjort en undersökning för att ta reda på vilka sextips äldre skulle vilja ge en 20-åring för att föra sina lärdomar och erfarenheter vidare. 

"Om du skulle ge ett sex-tips till en 20-åring, vad skulle det vara?", var frågan som 1025 män och kvinnor i åldrarna 65-84 fick svara på. Och skillnaden mellan männen och kvinnornas svar är rätt träffande.

Kvinnornas sextips till 20-åringar

"Ta det lugnt och pröva dig fram. Våga sedan berätta hur du vill ha det . Våga ta för dig!"

"Varje person är unik och det finns inga måsten. Känn efter vad du själv känner och vill. Tro inte på allt som skrivs om sex".

"Njut av att vara nära någon du älskar. Så får det bli som det blir".

"På grund av osäkerhet är det mycket vanligt att första gången inte upplevs så fantastiskt som man tror att det ska vara. Ta därför tid på dig, jäkta inte. Var sen lyhörd för vad den andra har för önskningar – då kan det bli avspänt och att båda får uppleva en skön stund tillsammans. Om det skulle misslyckas? Tja, bättre lycka nästa gång".

"Njut av stunderna och kom loss".

Äldre delar med sig av sina sextips till yngre. Bildkälla: Unsplash

Männens sextips till 20-åringar

"Var dig själv och lita till att du duger, du är normal". 

"Ta till vara känslan".

"Att känna efter, lyssna av, andas in".

"Att ha sex är inte en "one man show" – man kan inte bara ta för sig och sedan tacka för kaffet. Båda parter skall få njuta och då är det viktigt att respektera motparten". 

"Ta det lugnt. Livet är framför dig. Du hinner". 

På undersökningen var ett återkommande svar från de kvinnliga deltagarna att aldrig ha sex när de själva inte vill, eller på sätt som de inte vill. Eftersom det var så många som svarade just detta tyder det på att det är en av de viktigaste lärdomarna kvinnorna har och vill föra vidare. 

Detta är inte den enda undersökningen, det har även kommit ut en undersökning som visar vilken åldersskillnad kan tänka sig att ha när de dejtar. Se vilken åldersskillnad killar föredrar i videon nedanför. 

Läs också: 

Felix Sandman avslöjar: Vill fria till flickvännen Andrea Kallström

Vill du ha fler matchningar på Tinder? Den här dagen borde du Tindra

sex