Den här dagen är det vanligast att förlova sig på under året

Frieri
Det här är den vanligaste dagen på året att förlova sig. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Den allra vanligaste dagen att förlova sig är något oväntad och kanske inte den dagen som många tror. Funderar du på att fria, läs det här först!

Även om flest bröllop infaller på sommaren så är det inte under en sommardag som allra flest förlovar sig på. Cosmopolitan rapporterar om en undersökning som visar att 40 procent av alla förlovningar äger rum mellan december och fram till alla hjärtans dag den 14:e februari.

Men nej, det är inte på alla hjärtans dag som flest par säger "ja" till varandra. Utan det är under världens mest kärleksfulla högtid – julen.

Undersökningen kommer från sajten Bridebook.co.uk som har samlat statistik från över 120 000 brudar som för tillfället planerar sina bröllop genom sajten. Det visar att den allra vanligaste månaden att förlova sig på är i december.

Det är något speciellt med december som får fler att vilja fria. Bild: Unsplash.

December är full av romantik, mys och familjeaktiviteter. Så det är inte konstigt att denna högtid lockar fram tankarna på framtiden med sin partner. Stämningen under december leder antagligen till att flera vågar fråga och att fler tackar ja.

Men vilken dag är vanligast att förlova sig på?

De förutspår att den mest populära dagen för förlovningar är julafton, följt av juldagen och nyårsafton.

"Det här året faller julafton in precis efter en helg, så med en längre tid lediga från jobbet har folk möjlighet att fly iväg med sina älskade", säger Hamish Shephard som grundat Bridebook.co.uk till Cosmopolitan.

Vill du ha lite frieri inspo? Se tips på hur du ska planera för att få till ett romantiskt frieri som är omöjligt att tacka nej till i videon nedanför.

Mer:

Fyra samtal du borde ha med din partner innan ni förlovar er

Fyra tecken på att du har hittat ditt livs kärlek