En gång otrogen alltid otrogen? Ny studie har svaret

En gång otrogen, alltid otrogen? Studie visar att någon som varit otrogen tidigare löper större risk att vara otrogen igen. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Hur väl stämmer egentligen uttrycket: "En gång otrogen, alltid otrogen"? Nu har en studie kring ämnet publicerats.

Otrohet är ett väldigt komplext ämne som är svårt att forska i. Men Cosmopolitan skriver om en undersökning som gjorts vid Kinsey Institute, USA, som bland annat berör frasen "En gång otrogen, alltid otrogen".

"Studien var den första som gav oss någon vetenskaplig insikt i om det finns någon sanning bakom idén om 'en gång otrogen, alltid otrogen'", sa Dr. Justin Lehmiller som är en av forskarna bakom studien.

Studien grundar sig i en undersökning gjord på 484 vuxna personer som har erkänt att de varit otrogna i tidigare förhållanden, och det visade sig att det fanns en liten liten sanning bakom uttrycket... 

Bildkälla: Unsplash.

Undersökningen visade på att personer som varit otrogna i ett förhållande var ungefär tre och en halv gång mer trolig till att vara otrogen en gång till.

"Det finns en del data, vetenskapligt, som backar upp det, men det är definitivt inte sant i alla fall, säger Dr. Justin.

De som forskat i detta tycks ha hittat en gemensam nämnare för de som är otrogna upprepade gånger.

"Vissa personer är sensationssökande och de har ett högre behov för spännande och riskfyllda sexuella möten", säger Dr. Justin till Cosmopolitan.

Men om du känner till att din partner varit otrogen i tidigare relationer så behöver det inte betyda att det kommer ske nu igen. Dr. Justin berättar även att flera i undersökningen varit otrogna en gång och aldrig mer. 


Det är vanligt att folk drömmer om att de är otrogna mot sin partner. Dessa drömmar kan dyka upp även om du befinner dig i ett lyckligt förhållande. Se vad drömmarna betyder i videon nedanför:

Mer:

Det här betyder det om du drömmer att du är otrogen

Det här betyder det om du drömmer att du har sex med din chef