7 tecken på att du dejtar en psykopat – enligt psykologen

Till vänster en tjej och kille som håller handen och skrattar, till höger en tjej som ser ledsen ut
Tecken på att du dejtar en psykopat - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Upplever du att din dejt är charmig och att hen är för bra för sann? Psykologen och psykoterapeuten Monica Emanell ger oss tecknen på att din dejt är en psykopat.

1. Du tycker att hen är för bra för att vara sann

Känns din dejt för bra för att vara sann? Har hen hela paketet? Charmen, utseendet, och den perfekta personligheten. Det behöver inte innebära att alla som flirtar som har allt är psykopater, men det är inte omöjligt att din dejt är det. 

Om du upplever att din dejt är för bra för att vara sann kan hen vara en psykopat. Bildkälla: Unsplash

2. Hen ljuger

Säger hen en sak till dig för att ni nästa minut säga det motsatta och låtsas som att hen aldrig sagt något annat? Troligen beror det på att hen ljuger, om ingenting riktigt hänger ihop. Och oftast är hen inte ens själv medveten om att det som sägs inte stämmer.

"Du märker ibland att hen uttrycker annan information än den information hen tidigare sagt men du känner dig manad att avfärda detta inför dig själv med att du kanske ha missuppfattat eller hört fel", säger Monica Emanell till Modette.

3. Hen bekräftar dig hela tiden

Vi alla behöver bekräftelse, och vissa mer än andra, men om vi träffar den perfekte som ger oss all bekräftelse och lite till så är det inte konstigt att vi faller pladdask för hen. En psykopat är väldigt bekräftande och oftast väldigt tidigt i er relation. Redan efter några dejter, eller om ens det, så är du det bästa som hänt hen.

"Hen bekräftar dig, du känner dig som världens mest unika varelse", säger Monica Emanell till Modette.

Om din dejt bekräftar dig hela tiden kan det vara en varningssignal. Bildkälla: Unsplash

4. Hen kan plötsligt skifta i humöret 

Är allt toppen mellan er och ni har aldrig varit kärare i varandra än vad ni är just nu. Men sedan går hens humör från 0 till 100 väldigt fort, och kanske utan anledningen. Ett kännetecken för psykopater är att de ofta skiftar i humöret. Hen kan gå från att vara jättegullig till att bli väldigt arg. Detta beror på att psykopater har en stark ilska som kommer fram ibland.

5. Hen har högt tempo

Går allt i ett och är det svårt att hänga med i svängarna? En psykopat har ofta behov av ett kicksökande beteende enligt psykoterapeuten och psykologen Monica Emanell. Om ni dejtar en vecka så kan hen vara redo att skaffa barn och gifta sig veckan därpå. 

Om hens liv går i ett så kan det vara ett tecken. Bildkälla: Unsplash

6. Hen är väldigt charmig

Ett annat vanligt tecken på att någon är psykopat är om hen är väldigt charmig och duktig på att prata omkull folk. Ögon som glittrar och världens gulligaste ord är inga konstigheter när det kommer till en psykopats charmiga beteende. Om din dejt är överdrivet charmig så kan det vara ett varningstecken.

7. Hen saknar empati

"Du märker att personen inte har någon empati för dig, eventuell empati kan uppvisas när det passar hens syften", säger Monica Emanell till Modette.

Om du märker att din dejt är väldigt mjuk, charmig och känslosam till en början så kan det bero på att hen gör det för sina egna behov och gentemot sig själv. Hens beteende handlar om att hen vill få ut något för sin egna vinningsskull, hen kan vara beräknande och göra saker och ting vid rätt ögonblick endast för att få andra dit hen vill.

Är du redan i ett lyckligt förhållande men är osäker på om din partner använder någon dejtingapp bakom din rygg? Vi har listat varningssignalerna som tyder på att hen gör det i videon nedanför.

Läs också:

10 kroppsspråk som visar att din crush gillar dig

Det här betyder det om du drömmer att du är otrogen