Är ett öppet förhållande något för dig? Så här vet du

Skulle du tänka dig att leva öppet? - Foto: Stella Pictures & Unsplash
Dela på Pinterest
Har du funderat på om flersamma relationer passar dig? Vi har samlat fem frågor som kan vägleda dig på vägen och förhoppningsvis hjälpa dig att hitta rätt.

Har du någon gång funderat över om flersamma relationer skulle vara något för dig? Ta hjälp av frågorna nedan så kanske du kan få lite mer klarhet i hur du föredrar att leva.

Har du någon relation idag?

Om du har ett förhållande, hur ser det ut? Fungerar det bra? Om ni bråkar, vad brukar det handla om? Är du singel? Vad vill du ut av ett förhållande och vad är viktigt för dig?


Vad tänker du kring monogami och polygami ?

Om du tänker tillbaka på dina tidigare relationer, hur har de varit? Fundera också över vad sex betyder för dig, är det något som kan särskiljas med kärlek eller hör de ihop? Hur skulle det kännas att ha sex med någon annan än din partner? 


Om du har en partner, hur skulle du reagera om hen hade sex med någon annan?

Vad väcks det för känslor inom dig när du tänker på att din partner ligger med någon annan? Är det okej eller känns det helt fel? Vad skulle vara det bästa och värsta som kan hända i er relation? 


Hur hanterar du dina känslor?

Ställ dig frågan om du har lätt för att prata känslor med andra och uttrycka vad du känner. Är det enkelt eller svårt? Håller du oftast allt inom dig eller är du raka motsatsen? Är du svartsjuk? Utifrån ditt perspektiv, vad brukar konflikter i tidigare förhållanden handla om?


Hur tillgänglig är du?

Att träffa fler personer än en tar mycket tid och energi. Skulle det kännas bra att exempelvis umgås med två olika personer på en och samma vecka? Försök sätta in dig i situationen och fundera över om du skulle kunna hantera andras behov av närhet och kärlek samtidigt som du inte glömmer bort dig själv.

Källa: RFSU

Icke-monogama relationer kan se väldigt olika ut. Känner du dig förvirrad och inte riktigt har koll på alla olika begrepp? Kika in i videon nedan där vi går igenom allt du behöver veta.  

Du har väl inte missat Modettes artikelserie om att leva i polyrelationer? Här kan du lyssna på poddavsnitten när vi träffar Anna, Linda, Martina samt Richard och Elle som berättar om sina erfarenheter.

Se fler berättelser från par som lever i flersamma relationer nedanför:

Anna lever i ett öppet förhållande: "Det var jättejobbigt i början"

Richard och Elle är ihop med tre andra: ”Vi alla älskar varandra”

Linda har både pojk- och flickvän: "Min dröm är att få barn alla tre"

Martina lever med två män: "Jag har en Linus och en Andreasvecka”