Sofia fick reda på att hon var gravid – 2 timmar innan förlossningen

Sofia visste inte att hon var gravid.
Sofia var gravid utan att veta om det. - Foto: Instagram/sofiasjoblom & Unsplash
Dela på Pinterest
Sofia Sjöblom visste inte att hon var med barn förrän två timmar innan förlossningen. Idag är hon mamma och berättar om det oväntade gravidbeskedet som förändrade hela hennes liv.

I TV4:s program i "Malou efter tio" möter vi 23-åriga Sofia Sjöblom som delar med sig av en minst sagt annorlunda berättelse. Idag är hon nämligen mamma, men graviditeten var inte planerad eller något hon visste om. Det var när hon kom hem från en semester i Alperna som hon började må dåligt och få riktiga magsmärtor.

När hon åkte till sjukhuset för att ta reda på orsaken såg läkarna inte några fel utifrån testerna de tog. 

– De gjorde ett graviditetstest efter ett tag. Då kom det en läkare efteråt och sa ”du är gravid”. Han tog mig på magen och trodde att jag var i månad tre till fem ungefär, säger Sofia Sjöblom i "Malou efter tio".

För Sofia kom gravidbeskedet som en chock. När skulle hon föda? Var bebisen frisk? Det var några av frågorna som cirkulerade runt i hennes huvud. Senare visade det sig att hon var redo att föda samma dag – bara två timmar efter hon hade fått veta att hon väntade barn. 

Sofia Sjöblom födde sonen Theodor

Sofia hade aldrig i sin vildaste fantasi tänkt att hon var gravid. Hon gick endast upp två kilo som hon trodde berodde på att hon hade slutat dansa som danslärare. Under perioden hade hon bara små blödningar som hon trodde var mens. Tröttheten tänkte hon var på grund av jobbet.

Trots det oväntade beskedet gick förlossningen bra och ut kom sonen Theodor som idag är två år. Flera av hennes vänner trodde först att det var ett aprilskämt och kunde inte förstå att hon hade fått ett barn på riktigt. 

I mars 2017 födde Sofia hon sin son helt oplanerat. Foto: Instagram/ sofiasjoblom

Men vad är det egentligen som händer i kroppen när man inte märker att man är gravid? Gynekologen Rika Hammarström berättar att en anledning till att gravidmagen inte syntes kan bero på Sofias träning. 

– Det kan hända när man tränar hårt eller har en visst diet, säger hon i programmet.

Hon menar att patienten själv kanske inte ökar så mycket i kilo, men att barnet ändå har en normal vikt. Hon berättar också att det för vissa patienter kan handla om att hjärnan förnekar en graviditet om man misstänker att man är gravid. 

Sofia med sonen Theo. Foto: Instagram/ sofiasjoblom

Nyligen gick det rykten om att Lady Gaga var gravid och inte visste vem pappan var. I ett Twitter-inlägg besvarar hon alla frågor och ger sina följare en chock! Se vad hon skrev i videon nedan.

Mer:

Kändisarna som är gravida och väntar barn 2019

11 tidiga tecken på att du är gravid