Tittar ni på tv-serier tillsammans? Då förbättrar ni ert förhållande

Partners som läser
Tittar du på serier eller läser böcker tillsammans med din partner? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Ser du och din partner på tv-serier tillsammans? Då förbättrar ni ert förhållande! Ja, i alla fall enligt en studie.

Tänkte du att man behövde vara supersocial för att connecta och förbättra sitt förhållande så trodde du fel! Nu visar en studie att man kan stärka bandet i en relation på andra sätt (här kommer glada nyheter för alla serie-lovers!)

I undersökningarna tittade forskarna på att dela verkligen och den fiktiva sociala världen med sin partner. Studien, som är publicerad i Journal of social and personal relationships, pekar nämligen på att par som tittar på filmer, tv-serier eller läser böcker tillsammans utvecklar ett starkare förhållande. 

Detta var extra tydligt bland par som inte hade gemensamma vänner. Om man saknar ett gemensamt socialt nätverk i verkligheten menar forskarna nämligen att man kan kompensera upp det genom att tillsammans använda media på ett eller annat sätt, till exempel genom att titta på en bra serie.

Att titta på serier tillsammans förbättrar förhållandet

En av studiens forskare, Sarah Gomillion, säger att många gemensamma vänner kan få en att känna större samhörighet till sin partner. Att titta på serier kan också boosta kärleksrelationen. 

– Men att dela intresset för karaktärer i en tv-serie eller film gör också att par känner att de delar samma sociala identitet, även om de inte har några gemensamma vänner, säger hon till tidningen Health.

Så känn inte er tråkiga eller dåliga för att ni ibland slappar framför er favoritserie i soffan, ni jobbar ju faktiskt på er relation! 

Foto: Unsplash

Källa: Elle

Känner du att ni har fastnat i ett dåligt mönster och att gnistan i er relation inte längre finns där? I videon nedan listar psykologen fem beteenden som är riktigt dåliga för ert förhållande. Se hur många som stämmer in på er.

Mer:

Nervös inför första dejten? 5 tips som kommer göra dejten lyckad

Om ditt ex gjorde det här borde ni aldrig bli tillsammans igen