Så gör du slut på ett schysst sätt – steg för steg

Att göra slut – så gör du slut på ett schysst och snällt sätt.
Att göra slut – så gör du slut på ett schysst och snällt sätt - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Funderar du på att göra slut? Så här gör du det på ett schysst och respektfullt sätt!

Att göra slut är inte så lätt och i slutändan handlar det ofta om att bara dra av plåstret. Faktum är att det kan vara minst lika smärtsamt för den som gör slut som för den som blir lämnad. Kanske är personen inte längre kär i dig, men fortfarande bryr sig? 

Kom ihåg, alla uppbrott ser olika ut beroende på vad som har hänt! Men om du är den som gör slut – försök att göra det på ett snällt sätt. Här är några riktlinjer!

Läs också: 5 tecken på att du borde göra slut – trots att du älskar din partner

Så gör du slut på ett schysst sätt

1. Undvik att göra slut på sms eller telefon

Kanske bor ni i olika städer eller ses sällan? Då kan läget vara lite knepigare och det kanske inte finns någon möjlighet att ses live. Men annars, försök att träffas i verkligheten! Har ni varit ihop ett längre tag så är det respektfullt att ses, berätta och ta det därifrån.

2. Låt personen höra det från dig

Oavsett vad som har hänt är det bäst att personen hör allt från dig. Har du gjort ett misstag? Gå inte och vänta så att personen sedan råkar höra det från annat håll. Var uppriktig och ärlig – det är det minsta du kan göra.

3. Välj en lugn plats 

Ses hemma eller i en lugn miljö där ni två kan prata ut utan att bli störda. Se också till att ha tid till för att snacka. Det blir oftast inte så bra om du har en tid du ska passa och måste springa iväg mitt i ett djupt och jobbigt samtal.

Läs också: Så tar du en paus från ditt förhållande – utan att göra slut

4. Tänk igenom vad du vill säga

Fundera på vad du vill säga till den andra personen innan ni ses. Hur ska du lägga upp det? Hur hade du själv önskat att någon gjorde?

5. Berätta sanningen och förklara varför

Våga var sårbar och berätta vad du känner. Har känslorna helt enkelt tagit slut eller har ni kanske för olika syn på livet? Förklara varför du har kommit fram till beslutet.

6. Ge den andra tid 

I början kan den andra personen hamna i chock – kanske trodde hen att allt var som vanligt? Det är därför viktigt att ge den andra tid. Personen kanske inte vill bli tröstad av dig eller höra från dig på ett tag – låt det då vara så. Hen kanske också vill prata ut om relationen och veta varför det blev som det blev – gör det! Det kommer hjälpa er båda att gå vidare.

Läs också: Hur kommer man över någon snabbt? Läs det här!

Artikelbild: Pexels