De 7 bästa värmeborstarna 2023 – våra toppval för salongsfönat hår

- Foto: Babyliss, Dyson Airwrap, Cera, Björn Axen, Revlon, Dyson, GHD
Dela på Pinterest
Värmeborstar har revolutionerat konsten att styla vårt hår. Men med så många alternativ på marknaden, hur vet man vilken som verkligen levererar? I den här artikeln ska vi utforska de bästa värmeborstarna för 2023.

Värmeborste

Vi alla vet känslan efter frisörbesöket när man går därifrån med nyfönat svall i perfektion. Men att styla sin egen frisyr är en annan femma. Det är där värmeborsten är vår räddare som gör så att håret ser sådär nyfrisserat ut varje gång. Men som med mycket annat så finns det en uppsjö med alternativ när det kommer till värmeborstar. Därför listar Modette de bästa värmeborstarna som ger bäst resultat efter hårtyp.

Vad är skillnaden på en värmeborste och en varmluftsborste?

En värmeborste är ett stylingverktyg likt en kombination av en hårborste och en plattång. En varmluftsborste, å andra sidan, blåser varm luft genom borsten där vissa borstar även roterar eller borstar igenom håret, fungerande som en kombination av en hårfön och en rundborste. Båda verktygen fungerar effektivt för att ge håret volym. Värmeborsten, tenderar att vara effektivare för att släta ut frizz och vågighet.

Fördelar med värmeborstar:

  1. Snabb styling: Istället för att först borsta igenom håret och sedan använda en plattång eller locktång, kan du göra båda stegen på en gång med en värmeborste.
  2. Skonsam mot håret: Jämn värmefördelning minskar risken för värmeskador på håret.
  3. Värmeborsten är optimal för att skapa en perfekt blowout som man får hos frisören

Läs även: Så skapar du salongsfönat hår hemma – med papiljotter

Saker att tänka på när man väljer värmeborste:

  • Hårtyp: Inte alla värmeborstar passar alla hårtyper. Vissa kan vara mer effektiva för tjockt hår, medan andra är bättre för tunt hår.
  • Temperatur: Se till att välja en borste som har justerbara temperaturinställningar. För fint hår kan en lägre temperatur vara bäst, medan tjockare hår kan kräva mer värme.
  • Borstens storlek: En större borste kan vara bra för längre hår, medan en mindre borste kan vara bättre för kortare hår eller för att skapa mer definierade lockar.

Värmeborste bäst i test

Enligt skönhetsredaktionen så är den bästa värmeborsten följande för att skapa en salongs föning:

1. Dyson Airwrap

2. GHDs värmeborste

3. Cera värmeborste

4. Björn Axéns värmeborste

5. Babyliss värmeborste

6. Revlon värmeborste

Läs även: Så får du håret att växa med hjälp av rosmarinolja – 4 tips

1. Cera värmeborste

Cera värmeborste det självklara valet för den som vill ha en prisvärd värmeborste som verkligen gör jobbet. Verktyget kommer i olika tjocklekar för att ge bästa effekt på allt från kort, tunt, långt och tjockt hår, verktyget har även justerbar temperatur. Om man har mer tunt eller kortare hår så passar de smalare tjocklekarna bättre, eller om man vill ha mer definierade lockar eller inböjda toppar. Det som är bra med denna värmeborste är att den slätar ut potentiellt friss. För att få håret att hålla ännu längre så rekommenderar vi att sätta upp håret i papiljotter efter du stylat varje sektion/slinga. 

Här kan du köpa värmeborsten från Cera!

Läs även: Locktång för alla håryper – bäst i test

2. Dyson Airwrap

Dyson Airwrap har revolutionerat hårindustrin med sin avancerade teknologi som gjort att hyllorna ekat tomma. Dyson Airwrap har inte bara gjort sig känd som den bästa bland värmeborstarna, utan även som en revolutionerande investering för att skapa den perfekta fönade looken. Det vi älskar med Dyson Airwrap är att den använder varmluft för att skonsamt forma och styla håret. Verktyget är även effektivt när håret känns lite smutsigt, vilket vi inte upplever att något annat stylingverktyg utan varmluft gör. Enligt oss gör Airwrapen den absolut snyggaste blowouten som dessutom håller längst, även på tunt och skandinaviskt hår. Airwrap består av 6 olika munstycken som är avtagbara utefter önskad styling. Airwrap passar på alla hårtyper och vill man ha mer definierade lockar så använd de mindre munstyckena om du ska locka håret. 

Här kan du köpa en Dyson Airwrap!


3. OBH Nordica värmeborste eller Björn Axen värmeborste

Söker du den perfekta lösningen för en lyxig blowout utan det lyxiga priset? Björn Axens värmeborste är då svaret. Den är inte bara prisvärd, den är även mer skonsam då den har en maxtemperatur på 185 grader som skyddar ditt hår från överhettning samtidigt som den levererar en salongsfin finish. Denna värmeborste passar alla hårtyper och för att få håret att hålla längre, rekommenderar vi att använda papiljotter för att få Hollywood svall. Modellen heter OBH Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush.

Här kan du köra värmeborsten från Björn Axén!

Läs även: Årets julkalendrar eller adventskalender 2023 – inom smink och skönhet

4. GHD värmeborste

Denna värmeborste är expert på volym! Det vi älskar med denna värmeborste är att den har små taggar vilket gör att man verkligen kommer åt håret vid hårbotten, denna är därför perfekt om man upplever mycket friss men även för att få mer volym vid roten. Värmeborsten ger fylliga lockar som håller länge tack vare den ultimata storleken som passar både på tjock, långt och kort eller tunt hår. Modellen heter Rise hot brush.

Du hittar värmeborsten från GHD här!

5. Revlon värmeborste

Revlons varmluftsborste passar perfekt för de med längre hår som vill föna och styla på samma gång. Den är perfekt för de som önskar inböjda toppar och är dessutom väldigt bra för att reducera friss. Den är perfekt för dig som vill få ett slätt och glansigt hår, men gör inte så definierade lockar eller inböjda toppar utan skapar mer ett fint fall på håret. Revlons varmluftsborste har länge gått viral på TikTok men här finns den i lager. Modellen heter Revlon Salon One-Step Hairdryer and Volumiser RVDR5222E.

 Här kan du köpa värmeborsten från Revlon!

6. Babyliss varmluftsborste

BaByliss värmeborste är mer en varmluftsborste, och är en budget variant av Dyson Airwrap med fördelen att man kan byta munstycken utefter önskad frisyr och styling. Med Babyliss varmluftsborste kan man skräddarsy sitt utseende utan att tömma plånboken. Man får ett fint fall på håret och varmluftsborsten är perfekt att styla luggen med som att få inböjda toppar som skapar ett fint fall på håret. Värmeverktyget passar alla hårtyper, och för bäst effekt när man stylar rekommenderas att håret är 80% torrt. Modellen heter Airstyle 1000.

Här kan du köpa kitet från Babyliss!

Läs även: Hårfön – bäst i test

7. Babyliss värmeborste 

Denna värmeborst från Babyliss är den ultimata följeslagaren när man är ute på resa. Perfekt när man besöker länder som inte har samma eluttag. Denna värmeborste liknar värmeborsten från GHD med tunna taggar som gör att man kommer åt hårbotten och kan enkelt bygga volym. Värmeborsten är perfekt för att reducera friss, släta ut och ge en glansig finish. Värmeborsten går att justera i temperatur, och passar alla hårtyper kort, långt, tunt eller tjockt hår. Modellen heter 9000 Cordless Hot Brush.

Här kan du köpa värmeborsten från Babyliss!

Läs även:

Bäst i test: Årets bästa silverschampon

Årets bästa hårmousse – för volym och textur

Värmeskydd – bäst i test

Torrschampo för alla hårtyper – bäst i test

Kokosolja i håret – så får du bäst effekt

Hårolja för alla hårtyper – bäst i test

De 7 bästa värmeborstarna 2023 – våra toppval för salongsfönat hår