4 saker du enkelt kan tvätta dina sminkborstar med hemma

Bilden är ett kollage med en bild på sminkborstar och puder och en bild på en hand som håller i bubblor.
Tvätta dina sminkborstar och beauty blenders snabbt och enkelt med dessa hacks som du kan göra hemma. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Dags att tvätta sminkborstarna? Det kan du göra enkelt och snabbt med saker du har hemma.

Att tvätta sina sminkborstar behöver inte vara så jobbigt, avancerat och tidskrävande som de flesta kanske tror. Vi har därför samlat fyra hacks som gör det lättare för dig att få rena sminkborstar på nolltid. 

1. Tvätta din Beauty Blender i mikron

Visste du att du kan tvätta din Beauty Blender i mikron på bara tre minuter? Allt du behöver är en micro, vatten och diskmedel. Börja med att hälla några droppar diskmedel i botten av ett glas, fyll upp det med vatten och lägg i sminksvampen. Ställ in det i micron på tre minuter – voilá! Läs mer om hur du gör i detalj här!

2. Rengör sminkborstarna med diskmedel och olivolja

Om dina borstar blir torra och fnasiga efter att du tvättat dem så kan du hälla upp en blandning av olivolja och diskmedel. Doppa borsten i blandningen och pensla med den i handflatan med runda rörelser. Skölj sedan ur dem ordentligt så ingen olja är kvar. Du kan även kamma ur borstarna med en kam.

Om borstarna är gjorda av syntetiskt hår är det superbra att tvätta dem med såpa. Bild: Unsplash.

3. Rengör med schampo och balsam

Har dina sminkborstar äkta hår? Isåfall kan du tvätta dem på samma sätt som du gör med ditt egna hår – med schampo! Blöt dem, doppa dem i schampo och pensla i handflatan och skölj sedan ur. Använd även balsam för att få dem mjuka. Så enkelt och smart!

4. Gör en egen rengöringsmatta för sminkborstarna

Har du en gammal pärlplatta som ligger hemma ock skräpar? Använd den istället för handflatan när du ska pensla ur smutsen ur borstarna. 


Det finns dock en sak du aldrig får göra med din Beauty Blender när du ska tvätta den. När micro-hacket gick viralt så var det många som gjorde en stor miss och fick sina sminksvampar förstörda. Se vad du absolut inte får missa i videon nedanför.

Mer:

Vad är egentligen alla sminkborstar till för? Vi har svaret