Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Här är de 6 största misstagen du gör när du borstar håret

Hur många av dessa misstag gör du?

Dela på Pinterest
Det finns en hel del missar man kan göra när det kommer till skönhet. Hur många av de här felen gör du egentligen när du borstar ditt hår?

Du borstar håret när det är blött

Att låta håret självtorka är bra och är det något du helst ska undvika så är det att borsta håret när det är blött. Hårstråna kan nämligen lättare gå av då.

Du borstar håret från roten upp till toppen

Misstaget de allra flesta gör när man borstar håret är att man börjar borsta från toppen av hårbotten ut till topparna. Detta slitet på håret! Istället ska du borsta "som vanligt" men börja i topparna och sakta jobba dig uppåt mot hårbotten. 

Du reder ut tovor med borsten

Big no-no! Red ut dina tovor och ett trassligt hår med en kam. Här hittar du en för bara 30 kronor.

Du borstar alldeles för ofta

Är du en av dem som älskar att borsta håret, kanske till och med kanske lite för ofta? Att borsta FÖR ofta kan istället skada ditt hår och det kan också bli statiskt. Borsta med måtta! 

Du har fel hårborste

Ta en titt vad det är för hårborste du faktiskt använder. Kan det vara den som skadar ditt hår? Att välja borste efter din hårtyp är viktigt för att inte slita på håret i onödan.

Här har vi en guide som du kan kika in om du funderar över om du verkligen använder rätt hårborste.

Du använder en smutsig borste

Om du tycker det är svårt att hålla koll på att tvätta dina sminkborstar kan vi gissa att du inte tvättar din hårborste så ofta...? Men glöm inte, det är viktigt att rengöra även den! 

Ta bort allt hår från din borste och skölj den under varmt vatten. Du kan till och med tvätta den med lite tvål eller schampo för att få bort bakterier.

Det finns massvis av olika hårborstar och sminkborstar. Men hur vet man egentligen om de är bra eller dåliga? Vi har ett hack! I videon nedan hittar du ett test du kan göra.

Källa: MåBra

Mer:

Därför ska du aldrig blåsa bort puder från sminkborsten

Foundations, mascara och puder – så länge håller ditt smink