Recension: Hickap Vibrant Nudes eyeshadow palette och Classic Eye Set

Dela på Pinterest
Det omåttligt populära märket Hickap som är framtaget av Wilma Holmqvist släppte nyligen en fin ögonskuggspalett med 12 härliga neutrala färger. Modettes shoppingredaktör har testat paletten och deras klassiska set med ögonborstar. Läs vidare för att ta reda på vad hon tyckte om produkterna.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Om Hickap

Foto: Wilma Holmqvist/Hickap

Det svenska varumärket Hickap grundades 2017 av bloggaren och Youtubern Wilma Holmqvist och hennes bror Emil Holmqvist. I Hickaps sortiment finner man alltifrån sminkprodukter till hudvård och sminkborstar. Märket har ett stort fokus på hållbarhet och samtliga borstar är därför 100 procent veganska. Idén växte fram när Wilma upptäckte att det saknades kvalitativa sminkborstar till ett bra pris på den svenska marknaden. I år expanderade man även produktutbudet med hudvård med ingredienser såsom niacinamid, hyaluronsyra och milt exfolierande syror. Produkterna säljs förutom i sin egna nätbutik även hos en rad olika återförsäljare såsom LYKO, Eleven.se, H&M, NordicFeel och Apoteket Hjärtat.

Recension: Hickap Vibrant Nudes Eyeshadow Palette

Såhär skriver Hickap själva om produkten: "En superlyxig kollektion med 12 högpigmenterade ögonskuggor för varje tillfälle och sinnesstämning. Allt från ljusa matta nyanser till mer intensiva, skimrande och sprakande metalliska toner. Framtagen med Italiens bästa producenter inom kosmetik."

Min åsikt: Hickap Vibrant Nudes Eyeshadow palette innehåller 12 läckra neutrala färger som är perfekta för både vardag och fest. Den kostar 549 kronor som skvallrar om att den är i den lite högre prisklassen, men jag upplever att denna palett verkligen lever upp till sitt pris. Förpackningen känns stabil och lyxig, trots att den är tillverkad i kartong. Framsidan är riktigt snygg och inte too much. Ögonskugorna är välpigmenterade, lätta att blanda ut och har flera olika formulas vilket är väldigt trendigt just nu. Skimmerskuggorna är otroligt vackra och min favorit är utan tvekan nyansen "Thoughts" - en vansinnigt fin duochrome som skiftar från orange till varm guld. Jag gillar också att Vibrant Nudes eyeshadow palette har lagom mycket djup i tonerna, vilket gör att denna palett passar även mörkare hudtoner. Det innebär också att man kan få till lite mer dramatiska sminkningar om man så önskar. 

För den som inte är riktigt bekväm eller van vid att sminka sig är paletten dessutom perfekt koordinerad på ett sätt som gör det busenkelt att göra en sminkning - antingen kan du använda ögonskuggorna rad för rad, eller så kan du se paletten i små "quads". Palettens upplägg känns genomtänkt och du har allt du behöver för en komplett ögonsminkning i en och samma palett.

Jag fastnade direkt för den här colour storyn eftersom den är väldigt unik och visar att neutral makeup nödvändigtvis inte måste vara tråkig. Hickap har verkligen utmanat och gått emot sina konkurrenter med denna palett. Vibrant Nudes Eyeshadow palette känns nytänkande, fräsch och modern. Tror dessutom att denna ögonskuggspalett kommer att finnas på mångas önskelistor i år. 

>> Spana in paletten HÄR. <<

Recension: Hickap Classic Eye Brush Set

Borstarna kommer noggrant förpackade i en snygg kartong och inuti kartongen förvaras borstarna i en liten  plastpåse. Varje borste är också förpackad separat i plast.

Köp hela setet HÄR för 349 kronor.

Classic Eye Brush Set består av Eye Blending Brush 113, Intense Shade 116, Angled Eyebrow 117 och Short Shading 120. 

Hickap Short Shading 120 - 79 kronor här.

Hickap Detailed Crease 118 - 79 kronor här.

Hickap Eye blending 113, 79 kronor här.

Angled Eyebrow 117, 79 kronor här.

Hickap Intense Shade 116, 59 kronor här.

Såhär skriver Hickap själva om setet: "5 veganska ögonborstar från Classic-kollektionen. Penslarna är perfekta för en elegant sminkning på ögonen och ögonbrynen."

Min åsikt: Detta set innehåller fem bra borstar som går att använda på flera olika sätt. Jag gillar att använda Short Shading 120 för att packa på färg, bygga upp ögonskuggans intensitet - men även för att sudda ut hårda kanter. Det går också att göra cut crease med denna borste och applicera skimmerskuggor. Detailed Crease 118 är utmärkt till att applicera ögonskugga längs med kanterna för en mjukare effekt, i yttre ögonvrån, i inre ögonvrån, på ögonbrynsbenet, i ögonvecket/creasen och på undre fransraden - jag tror du fattar - det är alltså en riktig multiuse-borste! Eye blending 113 är en riktigt härlig borste som gör att man med ett enkelt litet svep kan få till en snabb "all over the lid"-sminking, eller en perfekt utsuddad smokey eye. När det kommer till Angled Eyebrow 117 så går det faktiskt att använda den till flera olika områden - på ögonbrynen, under ögonbrynsbenet för att fixera ögonbrynens form med concealer, i yttre ögonvrån för en sotad eyeliner vinge och i undre ögonfransraden för extra markering. Intense Shade 116 är en bra borste för att packa på ögonskuggan på både övre och undre ögonlock. Jag gillar även att applicera skimmerskuggor med denna borste eftersom borstens form gör att övergången blir mer sömlös jämfört med en helt platt ögonskuggsborste.

Borstarna känns inte överdrivet mjuka, utan har snarare lite densitet. Detta är dock en fördel eftersom för mjuka borstar har en tendens att göra så att ögonskuggan lätt blir muddig. Ytterligare en fördel med borstarnas densitet är att de lättare bygger upp färgen och man får en betydligt bättre kontroll över appliceringen. Dessa borstar är dessutom så pass små att de passar både för mindre ögon och personer med hooded eyes. 

Jag upplever att dessa borstar håller en god kvalité till ett riktigt bra pris. Dessa borstar är dessutom perfekta för någon som precis har börjat sminka sig eftersom dessa borstar är lätta att använda. Det står också vad de ska användas till på skaften vilket är användbart för nybörjaren. 

Sammanfattning:

Jag är både imponerad och positivt överraskad av Hickap. Ni kan lita på att jag definitivt kommer att hålla ögonen på deras kommande släpp! Jag gillar hur Hickap tänker utanför boxen och vågar gå sin egen väg. Dessutom är jag även nyfiken på att testa deras andra sminkborstar, särskilt No Doubt Face Set som tydligen ska ha supermjuka borststrån. Att de dessutom är otroligt snygga skadar ju inte heller. Hudvården ser också mycket lovande ut med härliga ingredienser. Sedan hoppas jag att det kommer en Vibrant Nudes volym 2 - för det där med ögonskuggor - det är där Hickap briljerar i mina ögon. 

>> Klicka HÄR för att köpa både ögonskuggspaletten och ögonborstarna till ett rabatterat pris. <<

* Produkterna är pressutskick, men det påverkar inte redaktörens personliga åsikter i denna artikel.