Mello-succén och kärlek på jobbet – här är allt du vill veta om artisten Cornelia Jakobs

Tvådelad bild på melodifestivalenvinnaren Cornelia Jakobs.
Här kan du läsa mer om bland annat Cornelia Jacobs pappa, hennes medverkan i "Idol" och i "Melodifestivalen". - Foto: Ali Lorestani/TT och STELLA Pictures/Johan Valkonen
Dela på Pinterest
Hon tog Sverige med storm med låten "Hold me closer". Nu är Cornelia Jakobs en av få svenskar som har representerat Sverige i "Eurovision song contest". Men vem är Cornelia Jakobs och vad gjorde hon innan "Melodifestivalen"?

Cornelia Jakobs, 30, gjorde succé när hon tävlade i "Melodifestivalen" 2022. Nu har Cornelia blivit ett med hela svenska folket, men visste du att hon varit med i "Melodifestivalen" två gånger tidigare och att hon har en känd rocksångare till pappa? Här är allt du vill veta om sångfågeln Cornelia Jakobs.

Läs mer: Allt om artisten och låtskrivaren Louise Lennartsson: Ålder, pojkvän och Estraden

Hur gammal är Cornelia Jakobs och var är hon uppväxt?

Cornelia Jakobs, eller Cornelia Jakobsdotter Samuelsson som hon egentligen heter, är född och uppvuxen i Stockholm. Cornelia föddes den 9 mars 1992 och fyllde därmed 30 år 2022.

Cornelia Jakobs pappa och mamma

Hon är dotter till rocksångaren Jakob Samuel, Jacob Samuelson är hans riktiga namn, och Fia Lönnborn. Cornelias pappa har varit med i flertalet band, bland annat The Poodles" och "Talisman". 

Har Cornelia någon partner?

När Cornelia senast pratade om en partner, berättade hon för Aftonbladet att hon hade hittat kärleken i låtskrivarkollegan David Zandén.

Låtskrivaren och pojkvännen David Zandén till vänster, Cornelia Jacobs i mitten och låtskrivaren Isa Molin till höger. 

Cornelia Jakobs: "Hold med closer"

Cornelia tävlade i "Melodifestivalen" 2022 med låten "Hold med closer". Hon deltog i den första deltävlingen och tog sig vidare direkt till final. I finalen fick hon flest juryröster och näst-flest tittarröster, det räckte för att vinna hela musiktävlingen. Cornelia Jakobs representerade Sverige i "Eurovision song  contest" 2022, där hon slutade på en hederlig fjärdeplats. 

Läs mer: Stjärnskottet Daniela Rathana: Här är allt du vill veta om artisten

Tredje gången gillt i "Melodifestivalen"

Visste du att Cornelia Jakobs varit med i en popgrupp? Åren 2010-2012 var hon nämligen en del av "Love generation". Popgruppen tävlade i "Melodifestivalen" 2011 och 2012. Första gången åkte de ut i andra chansen, det som numera kallas för semifinal och andra gången gick de inte vidare från sin deltävling. Numera kallas gruppen för "Stockholm syndrome" och släppte sin senaste singel 2016. 

Cornelia Jacobs i "Melodifestivalen" med gruppen "Love generation. Foto: Jessica Gow/TT

Cornelia Jakobs i "Idol"

"Melodifestivalen" var inte den första musiktävlingen som Cornelia Jacobs har tävlat i. När hon var 16 år gammal gjorde Cornelia audition i "Idol" 2008, men gick inte vidare.

Hur lång är Cornelia Jakobs?

Cornelia Jacobs är 168 centimeter lång. 

Om du är vill veta mer om Cornelia Jacobs hittar du henne under användarnamnet @corneliajakobsdotter på Instagram.