Det här hände i säsong 16 av Farmen – minnesvärda ögonblick

Mycket hände i Farmen 2023, här är våra mest minnesvärda ögonblick. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Det har varit en minst sagt dramatisk säsong av Farmen med flertalet oväntade händelser och tvister. Här är våra mest minnesvärda händelser från årets program.

Farmen 2023 har snart nått sitt slut och en vinnare har korats. Vad minns du från säsongen? Vi har listat några ögonblick värda att minnas från säsong 16 av Farmen.

Ryktesspridningen bland deltagarna

Tidigt på säsongen gick ett rykte bland deltagarna som fick Andreas Gauffin att se rött. Dagen därpå valde Andreas och Karin Kollberg att lämna programmet. 

"Sista veckan inne i huset försvann det roliga med Farmen. Det blev mycket bråk och drama, som inte hade behövt bli", skrev Karin på sin Instagram.

Läs mer: Därför lämnade Karin Kollberg Farmen 2023: "Något jag inte kan stå för

Viktor Bergströms stora svek mot Eddie Gecer

Deltagarna Viktor Bergström och Eddie Gecer blev goda vänner och spelpartners i programmet. Men när det närmade sig final valde Viktor att spela ut Eddie. 

– Eddie har aldrig varit någon spelbricka för mig utan jag tycker om Eddie till 100 procent. Vi har en grym relation och kompisar bråkar också, men kärleken mellan mig och Eddie består, sa Viktor efter vännernas avsked. 

Läs mer: Efter sveket i Farmen – så ser relationen mellan Viktor och Eddie ut idag

Hönan som blev tagen av räven

Trots att deltagarna jobbar för att djuren på gården ska må bra, händer det ibland att olyckor sker. Något som uppmärksammades under årets säsong var att en höna troligtvis blev tagen av en räv. Det fick Artin Ghookassi att ställa sig kritisk till deltagarnas rutiner kring djuren. 

– En höna har blivit tagen inatt, vi har ju ansvar för dem, säger han och fortsätter: 

– Det är ju ett resultat av att man tog för givet att alla visste samma sak. Hönan dog ju på grund av bristande rutiner. 

Läs mer: Deltagaren kritisk till djurhållningen på Farmen: "Bristande rutiner"

Oväntade tvisten i tinget

Men bara några en vecka kvar till finalveckan kom en oväntad vändning i programmet. Sammanlagt tre kamper ägde rum i tinget och tre deltagare fick därefter ut från Farmen

Istället för att åka hem, fick de förlorande deltagarna Artin Ghookassi, Christoffer Hammarlöf och Viktor Bergström åka till Torpet för att tävla om en plats tillbaka till Farmen.

– Min besvikelse efter Tinget går inte att beskriva, det var surt, sa Viktor efter förlusten.

Läs mer: Chockbeskedet: Tre personer åker ut ur Farmen – samtidigt