Maja Nilsson Lindelöf om podcasten Livet på Läktaren – därför slutade hon podda

Entreprenören och influencern Maja Nilsson Lindelöf.
Maja Nilsson Lindelöf är en av 2023 års sommarvärdar i P1. - Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg och STELLA Pictures/Jari Kantola.
Dela på Pinterest
Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti drev podcasten Livet på läktaren i närmare tre års tid. Efter tre år lades podden ned och duon syntes sällan tillsammans. I Sommar i P1 berättar Maja om den verkliga anledningen bakom beslutet.

Influencern och entreprenören Maja Nilsson Lindelöf drev podcasten Livet på läktaren med influencern och vännen Sanna Guidetti. Första avsnittet släpptes i augusti 2017 och blev snabbt en populär podcast som klättrade högt på topplistorna. Tre år, i mars 2019 och 77 avsnitt senare publicerade den omtyckta duon sitt sista podcastavsnitt.

– Det blev lite som att vi gick från att vara bästa kompisar och arbetskollegor, till att bara vara arbetskollegor, det blev inte bra, sa Sanna i podcasten och förklarade att podcasten hamnade i mellan tjejernas relation. 

Av tjejernas samtal att döma, var det ett vemodigt avslut. 

– Det här känns så jobbigt för mig, jag tycker att det har varit så fint att dela med dig, sa Maja till Sanna. 

Läs mer: Efter långa tystnaden: Sanna Guidettis ord om Maja Nilsson Lindelöf

Är Maja och Sanna vänner?

Maja och Sanna syntes därefter sällan i varandras sällskap och lyssnarna spekulerade om det fanns fler anledningar bakom beslutet och om tidigare podcast-kollegorna även avslutade sin vänskap. Något som Guidetti senare dementerade

– Vi är vänner, sa hon när hon gästade podcasten Måndagsvibe med Hanna Friberg och Lovisa "Lojsan" Wallin.

Därför lades Livet på läktaren ned

Fyra år efter podcastens avslut tar Maja bladet från munnen och berättar om en av anledningarna bakom beslutet som ledde till podcastens öde. Som en av årets värdar i Sommar i P1, förklarade hon att när maken Victor Nilsson Lindelöf började spela i Premier League-klubben Manchester United FC behövde paret förhålla sig till nya spelregler. Det innebar bland annat att de inte kunde uttala sig och dela med sig av för mycket information. 

Läs mer: Årets sommarpratare 2023 – hela listan med värdar i Sommar i P1

– Jag ville vara min egen person, men helt plötsligt tvingades jag anpassa mig väldigt mycket till en värld som jag inte hade valt, utan bara hade råkat hamna i. Jag fick skala av en del av mitt sätt att vara som offentlig person, säger hon och fortsätter: 

– Mina enkla skämt på twitter lyckades alltid hamna i tidningen ur sin kontext, så den kanalen lade jag snabbt ner. Och efter något år även podden. Det var nödvändigt för att få oss som familj att fungera och för mig att känna mig lugn. Jag lärde mig snabbt första åren i England just vikten av integritet och hur bra det fick mig att må. 

Något som hon hintade om i Livet på läkarens sista avsnitt, att podcasten blev för privat. 

– Jag älskar att podda, men det blev för personligt för mig ibland. 

Läs mer: Maja Nilsson Lindelöf: Familj, inbrottet och relationen till Sanna Guidetti