Färginpackningar och färgbomber – så bevarar du färgen

- Foto: Pexels, Bangerhead, Kicks, Parfym.se
Dela på Pinterest
Att färga håret kan vara en dyr och tidskrävande process, särskilt om du regelbundet besöker frisören för uppföljningsbehandlingar. Här tipsar vi om färginpackningar som hjälper ditt hår att behålla dess livfulla färg och glans längre mellan besöken.

Artikeln innehåller kommersiella länkar

Vad är färginpackningar eller färgbomber?

Färginpackningar innehåller pigment avsedda att förbättra eller bibehålla färgat hår. De fungerar som vanliga hårmasker, men med fördelen av färgförstärkning. Vanligtvis fungerar färginpackningar bäst på de hår som redan är färgade, eftersom färgen kan ha svårt att fästa om man inte har färgat håret tidigare.

Varför använda färgbomber?

  1. Färgförstärkning: Färginpackningar kan hjälpa till att fräscha upp färgen mellan frisörbesöken och ge håret ny lyster och glans, även veckor efter ditt senaste frisörbesök.
  2. Glans och återfuktning: Förutom att förstärka färgen, tillför färginpackningar också näring och fukt. På så sätt håller sig håret mjukt och hanterbart längre. Håret upplevs även glansigare när allt hår går i samma ton, därför är färginpackningar också effektiva för att dölja utväxter exempelvis.
  3. Kostnadsbesparing: Genom att behålla färgens livfullhet längre mellan frisörbesöken, minskar du också antalet gånger du behöver färga håret. Detta är i sin tur både bra för plånboken och din hårkvalité.

Hur använder man färginpackningar?

Det är viktigt att följa instruktionerna på produkten, men generellt sätt appliceras behandlingen på rent, fuktigt hår. Låt verka enligt anvisningarna, oftast mellan 5 till 15 minuter, innan du sköljer noggrant. Använd handskar när du applicerar för att förhindra dina händer från att bli fläckiga.

Färgbomb – tips för bästa resultat

  • Välj rätt nyans: Se till att välja en inpackning som matchar eller kompletterar din nuvarande hårfärg.

  • Frekvens: Beroende på hur snabbt din färg bleknar kan du använda färginpackningar varje vecka eller varannan vecka.

  • Schampo och balsam: Använd färgbevarande schampo och balsam för att förstärka effekten av din färginpackning.

  • Välj rätt färg för din hårfärg: Generellt är de ljusa färgbomberna bäst lämpade för ljust hår, medan de mörka färgbomberna fungerar på både mörka och ljusa hår.

Läs även: Årets bästa hårmousse – för volym och textur

Bästa färgbomben

De bästa färgbomberna erbjuder en kombination av intensiv färgförstärkning och djup näring, vilket ger ditt hår en omedelbar uppfräschning och glans. Dessa mirakelprodukter fungerar som en bro mellan dina frisörbesök, bevarar din hårfärgs intensitet och hjälper dig att stå ut i mängden. Nedan listar vi de bästa färgbomberna.

1. Maria Nila färgbomb – brun färgbomb

Färgat hår har en benägenhet att tappa sin lyster och glöd över tiden, speciellt mellan salongsbesöken. Där är verkligen Maria Nilas färgbomb räddaren i nöden. Vad som särskiljer Maria Nila från andra produkter på marknaden är dess förmåga att behålla färgen exceptionellt bra, tack vare dess pigment. Denna produkt garanterar inte bara en intensiv färg, utan också en hållbarhet efter bara tio minuter. Dessutom räcker förpackningen länge och färgen coco eller coco intense har den perfekta chokladbruna nyansen.

Användning: Schamponera håret som vanligt och torka därefter håret med en handduk. Applicera färgbomben med en handske då den färgar av sig. Låt verka i minst 10 minuter för en intensiv färgning. Skölj ut och applicera balsam.

Du hittar Maria Nilas färgbomb här!

2. Revlon färgbomb – brun färgbomb

Revlon, ett av de mest erkända namnen inom skönhetsindustrin, har alltid varit i framkant när det gäller att införa banbrytande produkter till marknaden. Ett av deras mest populära produkter genom tiderna är "färgbomben". Färgbombens popularitet ligger är inte bara på grund av dess rika pigment utan även för dess förmåga att ge glans till håret.

Användning: applicera färgbomben i schamponerat och handukstorkat hår och låt färgbomben verka i 3-15 minuter beroende på hur intensiv färg du önskar. Skölj ut och applicera balsam. 

Här hittar du färgbomben från Revlon!

3. Eva Fabuloso – röd färgbomb

Evo fabuloso Purple Red är perfekt för dig som önskar förstärka din röda nyans. Färgbomben ger en sval röd nyans med rikt pigment. Färgbomben hjälper även till att minska frissighet, tillför fuktighet och skapar en glansig finish. Färgbomben finns i 8 färger

Användning: applicera färgbomben i schamponerat och handukstorkat hår och låt färgbomben verka i 3 minuter. Applicera balsam efter du sköljt ur färgbomben. 

Köp färgbomben här!


4. Maria Nila färgbomb - rosa färgbomb 

Dusty pink ger en sval rosa nyans, som ger en fin mild färg desto mer den tvättas ut. 

Användning: Schamponera håret och torka därefter håret med en handduk. Kom ihåg att använda handskar då färgbomben färgar av sig. Låt verka i minst 10 minuter för en intensiv färgning. Skölj ut och applicera balsam. Färgen sitter i mellan 4-11 tvättar.

Köp färgbomben här!

5. Björn Axén – beige färgbomb

Denna färgbomb är för blont hår som vill ha en blond-beige nyans. Färginpackningen innehåller UV-skydd, vitaminer och oljor som ger glans till håret. 

Användning: Schmponera håret och fördela därefter färgbomben i hela håret. Låt den verka i minst 3 minuter beroende på intensitet på färgen. 

Köp färgbomben här!

6. Björn Axén – silver schampo

Cool Silver Shampoo behandlar blonda och gråa nyanser. Schampot är väldigt pigmenterat som minimerar gula toner. Silver schampo innehåller lila pigment som hjälper till att neutralisera oönskade gula toner i blont och grått hår. Det förstärker hårets kalla nyanser och ger det en fräschare och klarare look.

Användning: applicera schampot i blött hår och låt det sitta i 2-5 minuter. Kombinera med balsam i samma serie för bäst effekt. 

Spana in silver schampot här!

Läs även: Bäst i test: Årets bästa silverschampon

Färgbomb före och efter

När det kommer till färgbomber kan före och efter bilder vara extra viktigt för att veta vilken färg man ska välja. I denna video får vi en inblick i effekterna av Maria Nilas färgbomb.

Läs även: 

Kokosolja i håret – så får du bäst effekt

Hårolja för alla hårtyper – bäst i test

Så skapar du salongsfönat hår hemma – med papiljotter

Rituals julkalender Rituals 2023 – det innehåller den

De 7 bästa värmeborstarna 2023 – våra toppval för salongsfönat hår

Årets julkalendrar eller adventskalender 2023 – inom smink och skönhet

Charlotte Tilbury makeup öppnar i Sverige – tips på 11 virala produkter att köpa

Så får du håret att växa med hjälp av rosmarinolja – 4 tips