Bäst i test: Årets bästa silverschampon

- Foto: STELLA Pictures/ddp socialmediaservice, Ellos, Bangerhead, Parfym.se
Dela på Pinterest
Vem vill ha tråkiga, gula nyanser i sitt blonda hår? Silverschampot har blivit räddningen för många blondiner då den ser till att hålla hårfärgen kall och vacker längre. Men med så många alternativ på marknaden – vilka silverschampon är egentligen bäst? Modette har gjort jobbet åt dig och testat marknadens mest populära märken. Här är våra favoriter!

Artikeln innehåller kommersiella länkar

Vad är ett silverschampo?

Ett silverschampo är ett speciellt schampo med lila eller blå pigment som är speciellt framtaget för blont, grått eller blekt hår. Syftet med silverschampo är att neutralisera gula eller kopparaktiga toner. Genom att använda silverschampo kan man få till en kallare nyans på håret på bara några minuter. Dock är det viktigt att inte överanvända silverschampo då pigmenten är starka och kan resultera att håret får en lila nyans. 

Silverschampo för brunt hår

Brunt hår, särskilt färgade hår, kan med tiden dra åt sig oönskade varma toner som kopparaktiga, orangea eller till och med röda. Ett silverschampo innehåller lila och ibland även blå pigment. Lila pigment neutraliserar gula toner i blont hår, medan blå pigment är perfekta för att motverka orangea och röda toner. Därför är ett silverschampo även perfekt för brunetter som vill kyla ner och balansera de varma tonerna i sitt hår. Vi rekommenderar detta silverschampo för brunetter.

Silverschampon – bäst i test 2023 

Här har vi listat våra favoriter bland silverschampo på marknaden. De är listade utan inbördes ordning och du hittar mer information om varje silverschampo under rubrikerna nedan.

1. Olaplex silverschampo

2. Kerastase silverschampo

3. Fanola silverschampo

4. Milkshake silverschampo

5. Fudge silverschampo

6. L'Oreal silverschampo

7. Björn Axén silverschampo

8. Maria Nila silverschampo

1. Silverschampo från Fudge

För den som behöver en rejäl genomkörare, kommer detta silverschampo från Fudge extra händigt. Den bekämpar nämligen gula toner exceptionellt tack vare dess starka violetta pigment. Ett tips är att applicera ett återfuktande balsam eller hårinpackning efter, då håret kanske kännas aningen uttorkat annars. Se även till att använda handskar eller tvätta av händerna direkt efter användning. 

Du hittar silverschampot här!

2. Silverschampo från Olaplex

Olaplex har gjort sig ett namn för deras revolutionerande produkter inom hårvård, och deras silverschampo är inget undantag. Detta silverschampo motverkar inte bara oönskade gula toner, utan gör även håret glansigt och mjukt. Var noga med att tvätta händerna eller bär plasthandskar när du använder produkten då pigmentet är väldigt starkt. 

Du hittar silverschampot här!

3. Silverschampo från Milkshake

Milkshake har blivit en storfavorit tack vare dess ljuvliga doft och effektiva formula. Silverschampot ger en omedelbar kall nyans på håret och lämnar det även glansigt och mjukt. Eftersom silverschampot även återfuktar, kan man med fördel använda det regelbundet utan att det torkar ut håret.

Du hittar silverschampot här!

4. Silverschampo från L'Oreal

Detta kraftfulla silverschampo från L'Oréal neutraliserar effektivt gula toner och ger ett riktigt salongsresultat. Med en formula berikad med aminosyror ser den även till att håret känns mjukt och återfuktat efter varje tvätt.

Du hittar silverschampot här!

5. Silverschampo från Fanola

Detta silverschampo från Fanola är känt för sin kraftfulla effekt och du behöver endast en liten klick för att förvandla ditt varma hår till en kallare nyans. Se dock till att använda det med försiktighet och låt det inte sitta i för länge för att undvika övertoning. Silverschampot ger bäst effekt på ljusblonda eller gråa hår. Låt verka i 1-5 minuter beroende på önskad nyans.

Du hittar silverschampot här!

6. Silverschampo från Kerastase

Kerastase har länge varit ledande inom professionell hårvård, och deras silverschampo lever verkligen upp till varumärkets rykte. Schampot har en lätt doft som känns väldigt fräsch. Vid regelbunden användning motverkar schampot gula toner och ser till att den blonda nyansen förblir kall.

Du hittar silverschampot här!

7. Silverschampo från Maria Nila 

Maria Nila har länge varit en storfavorit bland skönhetsexperter, och detta silverschampo är inget undantag. Med 100% veganska ingredienser reducerar schampot gula toner och nyanser, samtidigt som håret känns lent och mjukt. Schampot har även en rinnigare konsistens, vilket gör att den går bra att blanda ut i ditt vanliga schampo ifall du inte önskar så mycket kontrast. Dess "Colour Guard Complex" skyddar även håret mot UV-strålning som motverkar att håret att förvandlas till gula nyanser. 

Du hittar silverschampot här!

8. Silverschampo från Björn Axén

Björn Axén är en ikon inom skandinavisk hårvård, och detta silverschampo gör oss inte besvikna. Schampot neutraliserar de gula tonerna och håret känns dessutom lent och mjukt efter användning. Schampot innehåller även UV-skydd som hjälper till att hålla håret ljust och fritt från gula toner. 

Du hittar silverschampot här!

Läs även: 

Hårfön – bäst i test

Värmeskydd – bäst i test

Torrschampo för alla hårtyper – bäst i test

Locktång för alla håryper – bäst i test

Kokosolja i håret – så får du bäst effekt

Hårolja för alla hårtyper – bäst i test