Årets bästa hårmousse – för volym och textur

- Foto: Stella Pictures/ddp Parfym.se, Lyko, Lernberger Stafsing, Kicks,
Dela på Pinterest
Vi alla drömmer vi om ett fylligt svall som ser ut som om det kommer direkt från frisörsalongen. Lösningen stavas hårmousse och är nyckeln för att skapa volym och få håret att hålla längre. Modette har testat marknadens mest populära märken. Här är våra favoriter!

Artikeln innehåller kommersiella länkar

Varför ska man använda hårmousse?

En hårmousse hjälper varje hårstrå att få struktur, vilket i sin tur gör att håret får mer volym. En hårmousse hjälper även till att få håret och stylingen att hålla längre samt bli mer definierad.

Hur använder man hårmousse?

1. Handdukstorka håret och applicera hårmoussen i fuktigt hår.
2. Använd hårmousse i hela håret, från hårbotten till topparna. Det får stylingen att hålla betydligt längre!
3. För bästa resultat och volym, föna håret medan du lyfter det från rötterna eller i motsatt riktning.

Läs även: Värmeskydd – bäst i test

Hårmousse: Bäst i test

Här har vi listat våra favoriter bland hårmousse på marknaden. De är listade utan inbördes ordning och du hittar mer information om varje mousse under rubrikerna nedan.

1. Ghd hårmousse

2. Oribe hårmousse

3. Kerastase hårmousse

4. Kevin Murphy hårmousse

5. Living Proof hårmousse

6. Lernberger Stafsing hårmousse

Hårmousse för lockigt hår

Ett hårmousse för lockigt hår är utformat för att definiera varje lock så att de behåller sin form och motstår friss. Naturligt lockiga hår behöver oftast mer fukt och får håret att kännas mer luftigt med volym. 

Vi rekommenderar denna hårmousse för lockigt hår! 

Läs även: Locktång för alla håryper – bäst i test

Ghd hårmousse

Denna hårmousse från Ghd är designad för att skapa volym och struktur. Moussen får håret att kännas glansigt samtidigt som den ger struktur när du stylar håret. Vi upplever även att moussen får håret att hålla sin form längre samtidigt som den känns lätt på håret, och inte alls så krispig som vissa volymmousser kan upplevas. Vi rekommenderar denna hårmousse starkt! 

Du hittar hårmoussen här!

Oribe hårmousse

Denna hårmousse från exklusiva Oribe ger en otrolig volym och får tunt och skandinaviskt hår att kännas fylligt och tjockt. Även om prislappen är i den högre skalan så lever den upp till sitt pris och räcker länge. Denna kommer vi absolut köpa igen och är definitivt en av våra toppval när det kommer till hårmousse. 

Du hittar hårmoussen här!

Läs även: Torrschampo för alla hårtyper – bäst i test

Kerastase hårmousse

Denna hårmousse från Kerastase ger tunt hår volym och glans. Det vi älskar med den här moussen är att den känns luftig, vilket får håret att kännas rent längre. Moussen har även en god och uppfriskande doft som sitter kvar länge.

Du hittar hårmoussen här!

Kevin Murphy hårmousse

Kevin Murphy har många hårserier med hög kvalité, så denna mousse gör oss inte besvikna. Var inte rädd att ta mycket av moussen då den har en lätt känsla som man kan bygga upp utan att den blir krispig. Håret känns dessutom lent och glansigt efter att man fönat det, samtidigt som håret håller sin form länge utan att man behöver använda exempelvis hårspray. 

Du hittar hårmoussen här!


Living Proof hårmousse

Denna hårmousse är framtagen för tunt och skandinaviskt hår. Moussen innehåller bland annat förtjockade molekyler som gör att tunt hår upplevs som tjockare och mer volumöst. hårmoussen har även värmeskydd upp till 210 grader i sig, vilket är ett stort plus!

Du hittar hårmoussen här!

Lernberger Stafsing hårmousse

Fibermoussen från Lernberger Stafsing får verkligen håret att kännas fylligare och tjockare. Den har inte samma lätta känsla på håret som tidigare hårmousser, men den ger en otrolig volym och struktur, Hårmoussen har även en jättegod doft av citrus och bergamott som håller i sig länge efter att du applicerat den. 

Du hittar hårmoussen här!Läs även:

Bäst i test: Årets bästa silverschampon

Hårfön – bäst i test

Kokosolja i håret – så får du bäst effekt

Hårolja för alla hårtyper – bäst i test