Torrschampo för alla hårtyper – bäst i test

- Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press, Bangerhead, Parfym.se, Lyko
Dela på Pinterest
Vi har alla haft de där dagarna när klockan antingen ringde för sent eller vi helt enkelt inte hade den energin som krävdes för en fullständig hårtvätt. För sådana stunder finns en mirakelprodukt i skönhetsvärlden – torrschampot.

Artikeln innehåller kommersiella länkar

Torrschampo

Vi känner alla till känslan av att vakna upp med smutsigt hår som är bortom räddning. Genom att snabbt separera håret i sektioner och spraya torrschampot vid rötterna blir fett och platt hår som nytvättat. En snabb massage med fingertopparna hjälper till att distribuera produkten. Förutom att ta bort oljan och ge håret en nytvättad känsla, kan många torrschampon lägga till en lätt, fräsch doft som ytterligare förbättrar känslan av ett rent hår.

Vad är torrschampo?

Torrschampo är en hårvårdsprodukt som absorberar överflödigt fett från hår och hårbotten utan att behöva använda vatten. Det finns flera varianter i form av puderspray eller pulver, som appliceras direkt på rötterna.

Torrschampo bäst i test

1. Living Proof torrschampo

2. Batiste torrschampo

3. Löwengrip torrschampo 

4. Maria Nila torrschampo

4. Björn Axén torrschampo

1. Batiste torrschampo

Batiste erbjuder prisvärda alternativ som verkligen fungerar. Helt klart vår favorit i budgetskalan! Batiste förvandlar trött och fett hår till en lätt och luftig textur, vilket är en viktig egenskap på ett torrschampo enligt oss. Det bästa med torrschampot är att texturen känns luftig och ger håret en nytvättad känsla. 

Du hittar torrschampot här!

Läs även: Värmeskydd – bäst i test

2. Living Proof torrschampo

Living Proof's Perfect Hair Day är ett torrschampo som effektivt tar bort olja, svett och oönskade dofter från ditt hår. Torrschampot passar för alla hårfärger och hårtyper. En unik egenskap med denna produkt är dess doft som ser till att ditt hår doftar rent och fräscht under dagen. 

Användning: För bästa resultat, rikta sprayen mot hårets rötter och fördela över huvudet för att rengöra och fräscha upp ditt hår.

Du hittar torrschampot här!

3. Löwengrip torrschampo

Torrschampot ger en boost med volym, samtidigt som det erbjuder grepp och form för enkel styling. Den bekämpar effektivt smuts, vilket resulterar i en ren och uppfriskad känsla mellan dina vanliga tvättar. Produkten är lämplig för alla hårnyanser. 

Användning: För bästa resultat, skaka flaskan väl innan applicering. Positionera spraymunstycket ungefär 30 cm ifrån huvudet och rikta mot hårbotten. Avsluta med att borsta eller jobba in produkten med fingertopparna för önskad frisyr.

Du hittar torrschampot här!

Läs även: Årets bästa hårmousse – för volym och textur

4. Maria Nila torrschampo

Maria Nila Soothing Dry Shampoo erbjuder en snabb uppfräschning av håret och är särskilt utformad för dem med känslig hårbotten.

Användning:Innan du börjar, skaka flaskan väl. Rikta sedan sprayen mot hårbotten och eventuellt andra delar av håret från ett avstånd på ungefär 10-20 cm. Ge den en minut att verka och massera sedan mjukt in produkten. Avsluta med att forma ditt hår.

Du hittar torrschampot här!

5. Björn Axén torrschampo

Torrschampot får håret att kännas fylligt och passar alla hårtyper. Produkten har en mild doft med blommiga inslag av grapefrukt och gröna äpplen, en perfekt fräschör till smutsigt hår. 

Användning: Dela upp håret i sektioner och spraya mot hårbotten från 15 cm, låt verka 1 min. Vid behov, spraya i hårpartiet runt ansiktet. Massera i hårbotten för att få upp volym.

Du hittar torrschampot här!

Läs även:

Bäst i test: Årets bästa silverschampon

Hårfön – bäst i test

Torrschampo för alla hårtyper – bäst i test

Så får du håret att växa med hjälp av rosmarinolja – 4 tips

Locktång för alla håryper – bäst i test

Kokosolja i håret – så får du bäst effekt

Hårolja för alla hårtyper – bäst i test

De 7 bästa värmeborstarna 2023 – våra toppval för salongsfönat hår