Locktång för alla håryper – bäst i test

- Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press,, Lyko, Åhlens, Bangerhead
Dela på Pinterest
Vare sig du är ute efter lösa vågor eller definierade lockar – är en pålitlig locktång ett måste. Med så många varianter på marknaden kan det dock vara en utmaning att hitta den rätta. Modette har satt ihop en lista över de bästa locktängerna för att förenkla din jakt!

Artikeln innehåller kommersiella länkar

Locktång efter hårtyp

När du väljer en locktång är det viktigt att veta din hårtyp, längd och vilket resultat du vill uppnå.

  • För kort hår: En smalare cylinder kan ge mer definierade lockar som håller längre. 

  • För långt hår: En bredare cylinder kan vara lättare att använda och ge större, lösa lockar som ger ett fint fall på håret. 

  • För fint hår: Använd en tång med lägre temperaturinställningar för att undvika skador på håret. Eller använd ett heatless curl band, se här!

Tips för att få lockarna att hålla

Vi känner alla igen känslan av besvikelse när de nyskapade lockarna slappnar av och försvinner bara några timmar efter att vi har lockat håret. Följ dessa enkla steg för att få lockarna att hålla längre:

  • Förberedelse: Använd värmeskydd samt mousse i hela håret, ta även mousse i topparna då det gör dem enklare att forma. Tips på värmeskydd och hårmousse.
  • Dela upp håret i sektioner: Dela upp ditt hår i mindre sektioner för en mer noggrann och jämn applicering av värme.
  • Värmeinställning: Var noga med att välja rätt temperatur för din hårtyp. Fint hår behöver oftast lägre temperaturer medan tjockt hår kan tåla högre temperaturer. 
  • Hållbarhet: Sätt upp håret i papiljotter eller pinna upp med hårnålar och låt svalna för att få håret att hålla längre. 

Läs även: Årets bästa hårmousse – för volym och textur

Locktång bäst i test

1. Dyson Airwrap

2. GHD Curve Soft Curl Tong

3. Babyliss PRO Digital Curling Iron

4. Remingtong Coconut Smooth

5. By Lyko Curling Iron

Läs vidare för att veta mer om varje produkt.

Babyliss locktång

Locktången kommer i tre olika tjocklekar anpassade efter olika hårtyper, med justerbara värmeinställningar. Möjligheten att justera temperaturen från 130 grader till 200 grader ger en anpassad upplevelse beroende på hårtyp och önskad lock. Locktången passar alla hårtyper, välj mellan 25-38 millimeter beroende på din hårtyp.

Modell: PRO Digital Curling Iron

Du hittar locktången här!

Läs även: Hårolja för alla hårtyper – bäst i test

GHD locktång

GHD har länge varit känt för sina högkvalitativa hårprodukter, och deras Curve Soft Curl Tong är inget undantag. GHD Curve Soft Curl Tong är en investering i kvalitet och hållbarhet. För den som vill ha långvariga, vackra lockar är detta definitivt en locktång att överväga. Med ultrazon-teknik erbjuder denna locktång från GHD optimal värmereglering, vilket säkerställer att hela locken värms upp jämnt och håller formen längre. Denna locktång är perfekt för de med tjockt eller medeltjock hår som skapar mjuka lockar med fint fall.

Modell: GHD Curve Soft Curl Tong

Här finns locktången!

Dyson locktång

För den som söker en multiprodukt är Dyson Airwrap Styler en game changer. För den saftiga prislappen får man alla stylingverktyg man kan tänkas behöva, i en och samma produkt. Med flera tillbehör som gör det möjligt att skapa allt från strama lockar till lätta vågor och rakt hår. Dyson ger en skonsam styling tack vare dess luftvärmesteknik. För bäst hållbarhet och effekt bör håret vara 80-90% torrt när man stylar det. 

Tips: Locka håret och pinna fast en hårnål för varje lock, då kommer håret hålla ännu längre. Låt hårnålarna sitta tills håret svalnat eller ännu längre om du vill ha en bättre effekt. 

Dyson Airwrap är inte bara ännu en locktång. Med hjälp av digital värmekontroll och kraftfulla luftströmmar, skapar den ljuvliga lockar utan extrem hetta, vilket minimerar risken för värmeskador. Den använder en unik teknik kallad "Coanda-effekten", där luftflödet attraherar hårstråna och virvlar dem runt cylindern. Dyson Airwrap har även en intelligent värmekontroll som automatiskt säkerställer att temperaturen alltid ligger under 150 grader. Dyson Airwrap passar alla hårtyper och är perfekt för de med tunt hår då temperaturen är av de skonsammaste alternativen.

Modell: Dyson Airwrap

Du hittar Dysin Airwrap här!

Läs även: De 7 bästa värmeborstarna 2023 – våra toppval för salongsfönat hår

Remington locktång

För den som föredrar en konformad tång, är denna locktång från Remington ett utmärkt val. Den är ett prisvärt alternativ då den ger högkvalitativ styling med sin pärlemor-keramiska beläggning. Den har en inbyggd timer som säkerställer optimal exponeringstid för varje lock. Uppvärmningstiden är snabb, vilket är ett stort plus för de morgnar när tiden är knapp. Locktången har en elegant design och är ergonomiskt utformad, vilket gör den lätt att hantera under längre stylingsessioner. Trots dess överkomliga prislapp, känns tången stabil och hållbar där temperaturen går upp till max 200 grader. Locktången passar bra för den med tunt skandinaviskt hår.

Modell: Remington Coconut Smooth

Du hittar locktången här!

Locktång Lyko

Locktången kommer i tre olika varianter med olika tjocklekar. Välj baserat på din hårtyp och önskad form på locken, från 13 mm till 25 mm. Tack vare den keramiska cylindern garanteras en snabb och jämn värmefördelning. Om du vill ha en prisvärd locktång är Lykos ett toppenalternativ. Locktången passar alla hårtyper och perfekt för den med lite tunnare hår.

Modell: By Lyko Curling Iron 13-25 mm 13 mm

Köp hittar locktången här!

Läs även:

Bäst i test: Årets bästa silverschampon

Hårfön – bäst i test

Värmeskydd – bäst i test

Torrschampo för alla hårtyper – bäst i test

Kokosolja i håret – så får du bäst effekt

Rituals julkalender Rituals 2023 – det innehåller den

Årets julkalendrar eller adventskalender 2023 – inom smink och skönhet

Charlotte Tilbury makeup öppnar i Sverige – tips på 11 virala produkter att köpa