Bäst i test: De bästa värmeskydden på marknaden

- Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press, Bangerhead, Lyko, Kicks
Dela på Pinterest
I den ständiga strävan efter det perfekta svallet vänder vi oss ofta till värmeverktyg som plattänger, locktänger och värmeborstar. Dessa verktyg, trots deras underbara förmåga att forma vårt hår, kan ha skadliga effekter om vi inte använder värmeskydd. Här kommer våra bästa produkttips!

Artikeln innehåller kommersiella länkar

Hur fungerar ett värmeskydd?

Värmeskydd fungerar som en sköld mellan ditt hår och värmeverktyget. Värmeskyddet består av ingredienser som minimerar direktkontakt med värme och bibehåller hårets naturliga fukt. Många värmeskydd innehåller också konditioneringsmedel och antioxidanter som ytterligare stärker håret och förhindrar värmeskador.

Varför är värmeskydd så viktigt?

  1. Skydd mot höga temperaturer: Vårt hår består av proteiner, och direkt exponering för höga temperaturer kan bryta ner strukturen. Ett bra värmeskydd skapar en skyddande barriär runt varje hårstrå, vilket minimerar den direkta skadan från värmeverktyg.

  2. Behåller hårets fukt: Höga temperaturer kan avdunsta den naturliga fukten i vårt hår, vilket gör det torrt och sprött. Värmeskydd hjälper till att ge fukt, vilket ger håret en friskare utseende och känsla.

  3. Förebygger kluvna toppar: Regelbunden användning av värmeverktyg utan skydd kan leda till kluvna toppar. Medan kluvna toppar inte kan "botas" utan en klippning, kan värmeskydd förebygga dess uppkomst.

Läs även: Så skapar du salongsfönat hår hemma – med papiljotter

Värmeskydd: Bäst i test

Läs en tydligare beskrivning av varje produkt nedan.

1. Kerastase Genesis Défense Thermique Leave-In

2. GHD Wetline Bodyguard – heat protect spray

3. Maria Nila Quickdry heat spray

4. Björn Axén Heat Styling Spray Protection

5. Ida Warg Heat Protection Spray 

Ghd värmeskydd

Ghd:s bästsäljande värmeskydd "Bodyguard Heat Protect Spray", är framtagen av värmeexperter för att skapa ett felfritt värmeskydd. Den innovativa formulan omsluter varje hårstrå, vilket ger en jämn, slät finish och skyddar mot värmeskador. Värmeskyddet passar för alla hårtyper och har en genomskinlig formula. 

Du hittar värmeskyddet här!

Läs även: Torrschampo för alla hårtyper – bäst i test

Björn Axén värmeskydd

Denna värmeskyddande spray, utrustad med UV-skydd, vårdar ditt hår medan den försvarar mot temperaturer upp till 220 grader. Tack vare ingredienser som veganskt keratin, provitamin B5 och algextrakt får ditt hår en fantastisk glans och naturlig volym. Värmeskyddet är även helt veganskt.

Du hittar värmeskyddet här!

Kerastase värmeskydd

Värmeskyddet från Kerastase i serien Genesis är vår absoluta favorit! Detta är det ultimata värmeskyddet och ska motverka håravfall för de med försvagar hår och brutna hårstrån. Med dess lätt mjölkaktiga konsistens, återfuktar och stärker den håret och reducerar friss. Värmeskyddet skyddar håret från värmeskador upp till 220 °C, samtidigt som det ger en vacker glans och en oemotståndligt silkeslen finish. Doften är dessutom helt magisk!

Du hittar värmeskyddet här!

Läs även: Locktång för alla håryper – bäst i test

Ida Warg värmeskydd

Ida Wargs värmeskydd ger inte bara ett bra skydd mot potentiella värmeskador, utan ser också till att ditt hår förblir färgstarkt och glänsande. Med tillsatsen av Provitamin-B5 kommer varje strå att kännas slätt och se strålande ut efter varje användning. Dessutom doftar den jättegott och är billig!

Du hittar värmeskyddet här!

Maria Nila värmeskydd

Värmeskyddet förebygger kluvna toppar och omsluter hårstråna och skyddar dessutom mot UV-strålning. Formulan är helt fri från sulfater och parabener och produkten är även helt vegansk. Det som är unikt med värmeskyddet är att den får håret att torka snabbare, perfekt för er med tjock hår. Även detta värmeskydd har en jättegod doft!

Du hittar värmeskyddet här!

Läs även: 

Bäst i test: Årets bästa silverschampon

Årets bästa hårmousse – för volym och textur

Kokosolja i håret – så får du bäst effekt

Hårolja för alla hårtyper – bäst i test

De 7 bästa värmeborstarna 2023 – våra toppval för salongsfönat hår

Årets julkalendrar eller adventskalender 2023 – inom smink och skönhet