Netflix höjer priset på abonnemangen

Bild på en tv som visar Netflix loggan.
Netflix höjer priserna på abonnemangen i USA. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Netflix meddelar nu att de höjer priserna på abonnemanget för alla som använder Netflix i USA.

För att finansera i egna TV-serier och betala av skuldsättningen höjer nu Netflix priset på sina abonnemang.

Netflix grundades redan år 1997 i Scotts Valley i Kalifornien, USA. På den tiden hyrde de ut filmer på DVD via post. Tio år senare, 2007 började de erbjuda streamingtjänsten online och 2012 lanserades den i norden.

Netflix har tidigare höjt priserna i USA hela fyra gånger och nu har de meddelat att de kommer höja kostnaden för samtliga abonnemang.

Höjningen berör 58 miljoner användare i USA som nu kommer få hosta upp lite mer för att kunna njuta av serier som "You", "Stranger Things" och "Riverdale".

Netflix höjer priserna för 58 miljoner användare. Bild: Unsplash.

Det mest populära abonnemanget höjs från 11 till 13 dollar i månaden vilket motsvarar en höjning med ca 18 procent. Men det billigaste abonnemanget höjs med endast en dollar, från åtta till nio dollar i månaden.

Trots höjningen av priset så är Netflix fortfarande en billigare streamingtjänst än den stora konkurrenten HBO med serier som "Vikings", "Game of Thrones" och "Big Little Lies".

Den senaste höjningen som Netflix gjorde skedde 2017. Men än så länge har användare utanför USA varit skonade från högre priser. Netflix har ca 79 miljoner abonnenter utanför USA. 


2019 kommer bli ett riktigt bra filmår och redan nu har flera filmer spikat sina premiärdatum under året. Vi har listat en rad biopremiärer som vi verkligen ser fram emot 2019. Se vilka filmer och datum vi längtar till i videon nedanför.

Källa: Breakit

Mer:

Sex efterlängtade filmer som har biopremiär 2019

Läskigaste skräckfilmerna som har biopremiär hösten 2018