3 frågor som avslöjar om ni överlever parsemestern

Reser du iväg med din partner för första gången? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
En romantisk semester är inbokad och det kan inte bli annat än drömmigt, eller? Här är tre frågor du måste ställa dig själv för att ta reda på om ert förhållande kommer hålla.

Sommaren är i planering och kanske funderar du på att boka in något med din partner? En semester kan vara alldeles, alldeles underbar, men det kan också uppstå bråk och diskussioner. Situationen ni befinner er i är ju trots allt helt ny för er båda.

Om det är ett nytt förhållande kan det finnas en oro om relationen kommer hålla eller inte. Har ni inte rest tillsammans tidigare kommer ni garanterat gå igenom de här stadierna. Svarar du ja på dessa frågor kanske du har en aning om hur det kommer gå under parresan.

1. Klarar ni att vara med varandra 24/7?

Kanske tillbringar ni redan nu nästan all er lediga tid ihop, men när ni är på resande fot blir läget annat än vardagen. Hemma gör ni "det vanliga" – ni jobbar på dagarna, träffar vänner och tränar. På semestern är det bara ni två och ingen annan som kräver er uppmärksamhet. 

Bor ni inte redan tillsammans kommer ni lära känna varandra på djupet och se varandras ovanor. Din partner kommer vara i din närhet dygnet runt, med andra ord finns det utrymme för alla möjliga humör!


2. Kommer ni kunna hantera utmaningar?

Ni kommer troligen stöta på en rad utmaningar under resans gång. Hanterar ni situationer olika eller brukar in reagera på liknande sätt? Vem tar kommandot? Vem har förståelse om det blir fel? Vem blir lätt upprörd? Jobbar ni tillsammans med alla motgångar (som förhoppningsvis blir få) kommer det dock inte bli några problem. I slutändan för det er bara närmare varandra.

Foto: Unsplash

3. Vågar ni öppna upp er ordentligt för varandra?

Har ni nyligen blivit tillsammans märker du nog att ni blir allt mer öppna ju längre tiden går. Vissa har nära och lätt för att prata känslor, medan andra väljer att hålla tillbaka. Ska ni åka på semester kommer ni se alla sidor av den andra, både dåliga och bra. 

Tycker du till exempel det är jobbigt att göra nummer två när din partner är i närheten? Om det är saker som du gärna inte "visar" hemma i Sverige kanske du får tänka om... Under semestern avslöjas ALLT!

Inspiration: Veckorevyn

Mer:

Är din partner självisk i sängen? Här är 4 varningstecken

Allt du vill veta om Simon Hermansson – årets Bachelor 2019