Vagina steam – allt om den nya snipptrenden

Vagina steam eller yoni steam
Vagina steam eller yoni steam börjar bli en ny trend. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Kanske har du hört talats om vagina steam eller yoni steam? Den nya trenden växer sig i raketfart över sociala medier och svenska influencern Therese Lindgren har tidigare provat.

Den nya trenden vagina steam fortsätter växa sig större, och ja, det är precis som det låter! Det handlar alltså om att man gör en vaginal ångning. Anledningen? Man ska förbättra hälsan och rensa ur kroppen. En del menar också att man kan uppleva att man känner en större njutning av sex efter v-steaming och att man knyter kontakt med sig själv och sin kropp. Dessutom sägs det att man blir mindre stressad och att det kan hjälpa att förebygga problem vid mens. 

Andra menar istället att den nya trenden kan vara farlig och ställer sig kritiska till att ånga vaginan. Det kan finnas risk för infektioner om utrustningen till exempel inte är ren. Underlivet kan också ta skada om vattnet är alldeles för varmt. Yoni steaming rekommenderas inte heller för gravida, skriver Medical News Today.

Så funkar vagina steam och yoni steam

Men hur fungerar det då? En vagina steam kan man göra hemma, men också på spa eller liknande ställen. Man kokar upp vatten och tillsätter vissa örter för att sedan placera bunken under sin vagina. Behandlingen sker i ungefär 20 till 45 minuter. 

Ännu finns det inga vetenskapliga bevis på att v-steaming faktiskt fungerar. Men den svenska influencern Therese Lindgren är en av dem som har testat genom att sätta sig på toaletten med en bunke fylld av vatten och örter under henne. "Jag rekommenderar inte någon att testa det här", säger hon i videon.

Ta en titt i videon när Therese Lindgren gör yoni steam!


Toppbloggaren Maxinne Björk, sätter tantran på kartan i Sverige. Nu berättar hon om fördelarna med att dricka sin mens – något som väcker stor uppmärksamhet bland många. 

Mer:

9 anledningar till varför din mens uteblir – utan att du är gravid

Carolina Gynning om att dricka sin mens – ska göra smoothie