Efter världssuccén – här är Zara Larssons nya karriär

Zara Larssons nya karriär
Zara Larssons nya karriär - Foto: Mark Cavill / Avalon, Anders Wiklund/TT
Dela på Pinterest
Zara Larsson har minst sagt gjort sig ett namn i hela världen genom sin framgångsrika karriär som artist. Men nu ska hon ge sig in i en ny bransch.

Den svenska superstjärnan Zara Larsson, 26, fick sitt genombrott redan som 11-åring när hon vann tävlingsprogrammet ”Talang” 2008. Men det tog några år innan hennes stora genomslag. 2015 släppte hon dunderhiten ”Lush life” och sedan dess har hon turnerat med sina låtar runt om i världen. 

Hon är just nu högaktuell med sin världsturné ”Venus tour”. Hennes senaste album ”Venus” släpptes i början på 2024 och innehåller låtar som "On my love" och "Can't tame her". Den sistnämnda låten har dessutom blivit nominerad i kategorin Årets låt inför Grammisgalan 2024. Zara Larsson är även nominerad i kategorin Årets artist. 

Men hon är även aktuell med en helt annan sak som inte rör musiken. Hon har nämligen givit sig in i en helt ny bransch. 

Zara Larsson under Venus Tour i Milan. Foto: Rodolfo Sassano / Alamy

Zara Larssons miljonbolag 

Hennes framgångsrika karriär har sannerligen givit 26-åringen en hel del klirr i kassan 2022 omsatte hennes bolag ”HAZA AB” 36 641 000 kronor. Och året innan låg omsättningen på 29 051 000 kronor. 

När Zara gästade podcasten "Högt i tak", som drivs av Sanna Guidetti och Rosanna Charles, berättade hon vad hon tycker är det bästa med att vara rik och berömd.

– Det bästa med att vara känd och rik, det är att det är ett extremt privilegium. Man får åka nice var man än ska, man får uppleva grejer som kanske inte någon annan hade fått uppleva, sa Zara i podcasten. 

Zara Larsson. Foto: STELLA Pictures/ddp socialmediaservice

Zara Larssons nya karriär 

Att Zara Larsson sjunger som en gudinna är det ingen som missat. Men nu ska hon testa vingarna i en ny bransch, hon gör nämligen skådespelardebut! 

Zara har en av huvudrollerna i den nya filmen ”En del av dig” som har premiär på Netflix i slutet på maj. Och hon får sällskap av riktigt erfarna skådespelare, Felicia Maxime och Edvin Ryding, som båda gjort flera stora roller tidigare. 

Manuset till ”En del av dig” är skrivet av Michaela Hamilton och regisserad av Sigge Eklund. I andra roller syns bland andra Ida EngvollMustafa Al-Mashhadani, Alva Bratt, Emil Hedayat, Olivia Essén och Nikki Hanseblad.

– Den här historien är väldigt personlig för mig, eftersom jag förlorade min 19-åriga lillebror i en olycka för sju år sen. Jag kände att jag ville porträttera båda sidorna av sorg – den enorma smärtan och chocken, men också hoppet och kärleken som kan växa fram i processen, har manusförfattaren Michaela Hamilton tidigare sagt i en kommentar. 

Se den första trailern här!