Makeup-artistens 4 bästa knep – bli av med kakigt smink

Få basmakeupen att sitta hela dagen
Få basmakeupen att sitta hela dagen - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Kakig basmakeup? Don´t you worry! Modettes makeup-artist listar de fyra bästa knepen för att få ett perfekt resultat som håller.

Finns det något mer irriterande när ens basmakeup inte ser flawless ut hela dagen lång? Skulle inte tro det! Därför har vi listat Modettes makeup-artist fem bästa tips för att basen ska hålla hela dagen lång. 

1. Återfukta huden 

Allt börjar med att göra rent ansiktet morgon och kväll varje dag. Det viktigaste är återfuktning, återfuktning och återfuktning! Använd en dag- och nattkräm anpassat för din hudtyp innan du sminkar dig och låt det få sjunka in i huden innan du börjar applicera dina basprodukter. För att undvika att sminket lägger sig kakigt på huden är det viktigt att huden är återfuktad. Se till att du alltid använder en dagkräm innan du sminkar dig. Risken blir annars att resultatet blir onaturligt. 

2. Använd primer

Något som är ett big no no är att slarva med att använda primer. Tycker du att det är en onödig produkt som du inte vill lägga pengar på? Tänk om! En primer slätar ut hudytan och gör att din Foundation fäster bättre vilket resulterar i att ditt smink håller och ser lika bra ut efter åtta timmar på jobbet.  

Med rätt produkter får du ett resultat som håller hela dagen. Foto: Unsplash

3. Rätt foundation

Vissa kan göra problemet att använda en Foundation som inte alls är anpassat efter ens hudtyp. Har du torr hy? Gör research och se vilka produkter som lämpar sig bäst för dig. I detta fall är en Foundation som ger mycket återfuktning det ultimata. 

4. Avsluta med en setting spray 

För att undvika kakighet avsluta din makeup-rutin med att spraya setting spray. Det är en annan superviktig produkt som får ditt smink att hålla hela dagen samtidigt som det ger mycket återfuktning. Viktigt att komma ihåg är att fläkta in produkten riktigt ordentligt för det bästa resultatet.

Mer: 

Så får du sminket att hålla – vad är ansiktsprimer och vilken ska man välja?

Foundations, mascara och puder – så länge håller ditt smink