Stjärntecken - Här är allt du vill veta om Stjärntecken i Mars

Mars är maskulin energi
Mars är maskulin energi - Foto: Unsplash / Unsplash / Unsplash
Dela på Pinterest
Mars i stjärntecknet är vår drivkraft och förmåga att agera på det vi vill ha. Här är allt du vill veta om ditt Marstecken!

Mars i horoskopet är himlakroppen som avgör din drivkraft, motivation och hur handlingskraftig du är. Modettes astrolog Astro-Alvis går igenom allt du vill veta om Mars i stjärntecknet!

Just det, du vet väl om att du kan ställa dina frågor till vår astrolog? Läs mer här.

Vad betyder Mars i horoskopet?

Astrologi är mer avancerat än att studera vilket ditt klassiska stjärntecken är och hur det påverkar dina livsval, relationer och känslor. För det som du själv brukar kalla ditt "stjärntecken" är inom astrologin egentligen bara ditt soltecken. Du har många fler tecken än så – är du till exempel oxe i ditt "soltecken" kan du lika gärna vara lejon i ditt Marstecken. Du har även ett Venustecken, och det kan du läsa om här!

Vad styr Mars i våra stjärntecken?

Mars i horoskopet visar vår drivkraft, motivation och förmåga att agera på det som vi vill ha här i livet. Mars i horoskopet visar hur vi agerar – men också varför vi agerar på något. Mars i tecken kommer visa hur handlingskraftig du är och hur ditt driv fungerar. Mars visar det vi de facto gör i praktiken för att komma närmre våra mål, hur vi strukturerar upp våra handlingar, och om vi gör det alls. 

Hur räknar jag ut vilket tecken jag är i Mars?

För att ta reda på vilket Marstecken du har behöver du göra en så kallad natal chart. Det betyder att du behöver veta exakt tidpunkt på när du föddes och var du föddes. Här kan du sedan räkna ut ditt Marstecken!

Mars i jordtecken

Oxen, Jungfrun och Stenbocken är astrologins jordtecken. Om ditt Marstecken hamnade i något av dessa jordtecken är det troligtvis så att du är lite mer benägen att planera, förbereda dig och tänka långsiktigt.

Mars i eldtecken

Väduren, Lejonet och Skytten är astrologins eldtecken. Har du Mars i ett eldtecken är du kanske lite mer spontant och impulsivt lagd – kanske mer resultat att du släcker lite bränder på vägen?

Mars i vattentecken

Kräftan, Skorpionen och Fiskarma är vattentecken. Har du fått ditt Marstecken i några av dessa tecken betyder det att du kommer att agera på det som väcker starkast känsla i dig. 

Mars i lufttecken

Tvillingarna, Vågen och Vattumannen är lufttecken. Har du fått ditt Marstecken i något av dessa tecken kommer du först behöva tänka ut vad du vill agera på, kanske bolla med folk i din omgivning och sedan efter några avväganden bestämma dig mer för hur du vill agera.

Mars är en maskulin energi

Mars i horoskopet visar exakt hur vi gör saker och ting: snabbt, långsamt, eftertänksamt. Eftersom Mars styr ens motivation och drivkraft, och är en typiskt maskulin planet, så visar Mars även hur man beter sig i konflikter. Mars i tecknet beskriver vilken sorts aggression du uttrycker primärt, och även vilken sorts sexualitet du naturligt “agerar på”. 

Mars är din väg till dina mål, genom dina handlingar. Mars visar hur och var du skapar “action” i livet, Mars i tecken visar på vilken sorts action det blir, hur den uttrycks, och varför. Mars är vår förmåga att slåss för det vi vill ha, och dessa egenskaper syns tydligast när vi behöver visa handlingskraft, och agerar utifrån adrenalin. 

Mer om Mars i horoskopet

  • Mars är maskulin
  • Styr färgen röd
  • Styr över eld, vulkaner, magma
  • Anatomiskt styr Mars över manliga hormoner, blodomloppet, muskler

Mars i horoskopet uttrycks och formas i åldern 28-35, då vi lär oss att använda vår handlingskraft för att nå våra mål i livet. I den åldern är individen som mest inställd på  att kämpa för sina egna mål och ambitioner, och behöver då sin Mars för att kunna agera handlingskraftigt mot det. 

Mars är stark i Väduren, Lejonet, Skorpionen, Stenbocken. Mars anses uttrycka sig svagare i Vågen, Oxen och Kräftan. 

LÄS MER: Om du älskar astrologi och himmeln lika mycket som oss, då rekommenderar vi att du har koll på vår artikel: när är nästa fullmåne 2022?