Sebastian Walldén är vinnaren av Idol 2018

Sebastian Walldén i finalen av Idol 2018
Sebastian Walldén som är vinnare i Idol 2018 - Foto: Stina Stjernkvist/TT
Dela på Pinterest
Idag avgjordes finalen av Idol 2018 i Stockholm. Det stod mellan Kadiatou Keita Holm och Sebastian Walldén, men det blev Sebastian som tog hem vinsten tillslut.

Idol 2018 har avgjorts och det blev Sebastian Walldén som stod som vinnare efter kvällens stora final i Globen.

Tusentals sökte till Idol 2018 och under hösten har vi fått följa deltagarnas resa från Audition till Finalen i globen. Under årets säsong så har det hänt otroligt mycket och Idol 2018 har minst sagt varit dramatisk.

Redan under audition höjde många på ögonbrynen när en sökanden fick stor kritik för sin avslappnade outfit. Många menade att kritiken var olämplig då flera killar som hyllats under sin audition och sen vunnit hela Idol – trots att det sett ut som de gått rakt upp ur sängen och in på scenen.

Kritiken fick jurymedlemmen Nikki Amini att gå ut på sociala medier och be om ursäkt.

Och när fredagsfinalerna drog igång så skämtade programledaren Gina Dirawi om Youtubestjärnan Ben Mitkus förhållande, och det fick flera kända profiler att se rött. Det slutade med att Gina tillslut gick ut och besvarade kritiken.

Samma vecka som Idoldeltagaren Vanja Engström åkte ur så blev hon förföljd och trakasserad av en man på tunnelbanan som hon sen fångade på film. Klippet gick viralt och hyllades av tjejer i hela Sverige.

Här om veckan så bekräftade några idoldeltagare sin romans. William Strid och Kadiatou Keita Holm är ett par som fann kärleken under inspelningen av säsongen. Hur fint?

Så ja, Idol 2018 har varit en händelserik säsong. Men nu är den över och vinnaren har korats. Efter att ha sjungit "Without You" av Avicii, "Back to Black" av Amy Winehouse och vinnarlåten "Everything", så stod Sebastian som vinnare.

Vill du veta mer om Sebastian? Läs allt om honom här!

Kommer du ihåg alla som vunnit Idol någonsin? Se alla vinnare genom tiderna i videon nedanför.

Mer:

Gina Dirawi svarar på kritiken efter skämtet om Ben Mitkus i Idol 2018

Idol-Vanja Engström blev antastad på tunnelbanan – fångade mannen på film

Nikki Amini ber om ursäkt efter Izadoras audition

William Strid och Kadiatou Keita Holm bekräftar hemliga romansen