Årets bästa hårserum – bäst i test

Bäst i test – vi listar hårserum!
Bäst i test – vi listar hårserum! - Foto: Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS/ddp images, STELLA Pictures/ddp/abaca press, Bangerhead
Dela på Pinterest
Hårserum kan verkligen göra underverk för hårets hälsa om du upplever torrt och skadat hår. Ett hårserum är nämligen speciellt utformat för att hjälpa hårets naturliga tillväxt. Vi har testat marknadens mest populära märken och handplockat våra favoriter!

Artikeln innehåller kommersiella länkar

Hårserum för torrt hår

Ett hårserum är ofta formulerat med näringsrika ingredienser som ger intensiv återfuktning till håret. Oavsett om du upplever torrt, frissigt eller skadat hår kan ett serum ge den extra fukten ditt hår behöver för att kännas mjukt och se glansigt ut.

Hårserum för hårväxt

Det är många som upplever håravfall mitt i livet och anledningarna kan vara många – där ibland stress, graviditet eller hormoner m.m. Då kan ett hårserum göra underverk för att stimulera hårväxten och berika hårsäckarna med vitaminer och mineraler. Vissa hårserum innehåller även ingredienser som stimulerar blodcirkulationen i hårbotten och ser till så att mer syre och näringsämnen når hårsäckarna. 

Läs ävenSå får du håret att växa med hjälp av rosmarinolja – 4 tips

Hårserum – bäst i test

Här är våra favoriter bland hårserum. De är listade utan inbördes ordning och du hittar mer information om varje produkt under rubrikerna.

1. Résistance Sérum Extentioniste – Kerastase

2. Dramatic Ending Smooth and Finish Serum – Ghd

3. Olaplex

4. Sebastian

1. Kerastase hårserum

Detta hårserum är en favorit! Serumet innehåller ceramider som stimulerar hårbotten. 

Tips: Ge dig själv en liten huvudmassage medan du applicerar serumet för att öka blodcirkulationen och aktivera hårsäckarna. Serumet kan användas varje dag eller efter hårtvätt för bästa resultat. 

Du behöver inte vara rädd för att håret ska bli fett av serumet, utan det sjunker in snabbt och lämnar håret återfuktat. Serumet har även en jättegod doft vilket är ett stort plus!

Du hittar serumet här!


Läs även: Årets bästa hårmousse – för volym och textur

2. Ghd hårserum

Ghd är mångas favorit när det kommer till hårvård och det här serumet är inget undantag. Serumet är framtaget för att appliceras direkt efter man stylat håret för att tillföra glans. Man får en silkeslen finish och är därför perfekt för de som upplever torra och frissiga toppar. 

Dessutom räcker serumet väldigt länge då man endast behöver en liten droppe, vilket gör den väldigt prisvärd.

Du hittar serumet här!

3. Olaplex hårserum

Olaplex är känt för att göra underverk för torrt och frissigt hår, och detta hårserum är inget undantag. Håret blir silkeslent efter användning och innehåller även värmeskydd upp till 230 grader, vilket är ett extra plus i kanten! Detta serum ska främst appliceras efter styling. 

Olaplex brukar vanligtvis ha rätt saftiga priser per milliliter men för 349 kronor får du här hela 90 milliliter produkt. Väldigt prisvärt! 

Du hittar den här på rabatt!

4. Sebastian hårserum

Detta hårserum från Sebastian innehåller hyaluronsyra och niacinamid som tränger djupt in i håret. Serumet är utformat för att användas under natten så att det kan kan återfukta på djupet. Håret får verkligen en glansig och silkeslen finish vilket vi älskar! 

Du hittar serumet här!

Läs även:

Bäst i test: Årets bästa silverschampon

Hårfön – bäst i test

Värmeskydd – bäst i test

Torrschampo för alla hårtyper – bäst i test

Locktång för alla håryper – bäst i test

Kokosolja i håret – så får du bäst effekt