Dolly Style - Nyheter, artiklar, reportage och video

Dolly Style är en svensk popgrupp som sticker ut. Utseendemässigt är har de inspirerats av den japanska kulturen – kawaii-mode. Gruppen består av tre karaktärer ,"Holly" "Polly" och "Molly", men medlemmarna har under åren varierat. 


Artisterna bär utsmyckande smink och pastellfärgade hår och kläder. Medlemmen i rosa hår kallas Molly, Holly är den som bär blått och den tredje som är klädd i lila är Polly. 


Enligt Dolly Style kommer de från en värld som heter "Dollyville" som är ett magiskt ställe bakom regnbågen, men att de nu har anlänt till vår värld för att sprida gnistrande popmusik. 


2014 bildades Dolly Style av producenterna Emma Nors och Palle Hammarlund. De ville skapa en popgrupp som stack ut och skilde sig från resten av de svenska artisterna. Efter att ha varit i kontakt med låtskrivaren Jimmy Jansson skrevs första låten "Hello Hi" och Emma och Palle hittade därefter tre passande sångerskor till gruppen.


Det första året bestod gruppen av medlemmarna Alexandra Salomonsson, "Holly", Carolina Magnell "Molly" och Emma Pucek, "Polly". De framförde då låten "Hello Hi" i Melodifestivalen 2015 och blev snabbt favoriter hos den unga publiken. Sedan dess har de släppt flera låtar och varit på hundratals turnéer genom Sverige. Deras låtar har flera miljoner visningar på Youtube. 2016 medverkade de återigen i Mello med den energifyllda låten"Rollercoaster. 


Det har varit rullians bland medlemmarna och under åren har även Marielle Myhrberg och Sarah von Reis medverkat i Dolly Style. Nu består gruppen av Vilma Davidsson, "Holly", Mikaela Samuelsson, "Molly" och  Caroline Aronsson, "Polly". De är aktuella i Melodifestivalen 2019 med låten "Habibi". 


Deras fans kallar sig själva "Dollys" och något av en subkultur har uppstått då fansen börjat klä sig som sina idoler. Nu är Dolly Styles plan att "Dollyfiera" resten av världen. 


Popgruppen Dolly Style Simon Lundberg

1