Saltvattenspray som ger struktur och stadga – för alla hårtyper

- Foto: STELLA Pictures/action press, Parfym.se, Lyko, Bangerhead
Dela på Pinterest
För många av oss innebär en dag vid havet även den där naturliga, strukturerade frisyren – som är ett resultat av saltvattnet. Men hur kan vi fånga den där beachy looken utan att behöva boka en semester? Svaret är enkelt: saltvattenspray.

Artikeln innehåller kommersiella länkar

Vad är saltvattenspray?

Saltvattenspray är en hårvårdsprodukt som innehåller en blandning av salt (oftast havssalt) och vatten kombinerat med ingredienser som ger håret textur och volym. Den är utformad för att imitera effekten av saltvatten på ditt hår efter en dag vid havet.

När använder man saltvattenspray?

Saltvattenspray kan användas på en mängd olika hårtyper och frisyrer. Dess främsta funktion är att ge textur och volym, vilket gör den perfekt för dessa frisyrer:

  • Vågiga beach looks: Det mest uppenbara valet. Saltvattenspray är utmärkt för att skapa lösa, naturligt vågiga lockar som om du precis har lämnat stranden. Detta fungerar bäst på medium till långt hår.
  • Pixie cuts: Även om man kanske inte tror det, kan saltvattenspray vara bra för pixie cuts. Det ger en lätt stadga och rufsig textur som håller håret på plats enklare. 
  • Tunt hår: För den med fint och tunt hår, kan saltvattenspray ge en välkommen boost av volym vid rötterna.
  • Män med längre hår: Män med mellan till långt hår kan också dra nytta av saltvattenspray för att skapa en avslappnad, naturlig surfarlook.

Fördelar med saltvattenspray

  1. Naturlig look: Håret får en naturlig och bechylook med hjälp av sprayen.
  2. Volym: Saltvattenspray kan hjälpa till att lyfta rötterna, vilket skapar illusionen av tjockare och mer voluminöst hår.
  3. Stadga: Perfekt för hår som normalt sett har svårt att hålla en frisyr, eftersom sprayen ger en lätt stadga och textur på håret. Den är med andra ord perfekt för att hålla lockarna på plats.

Läs även: Locktång för alla håryper – bäst i test

Tips vid användning av saltvattenspray

  • Börja lätt: Det är enkelt att överanvända produkten. Börja med en liten mängd och bygg upp efter behov.
  • Volym: För extra volym, luta huvudet framåt och spraya vid hårrötterna innan du kastar tillbaka håret.
  • Föna håret eller låt det lufttorka: För bästa resultat vid styling är det bäst att ha fönat håret innan, men ska du inte göra någon styling ger lufttorkat hår en messy och mer beachy look. låt håret lufttorka efter applicering eller använd en diffuser om du föredrar att föna det.

Läs även: Värmeskydd – bäst i test

1. Björn Axén saltvattenspray

Denna spray ger inte bara håret en kraftfull stadga utan också en matt finish. Det vi älskar med denna saltvattenspray är att den innehåller UV-skydd vilket är perfekt för en dag på stranden. Saltvattensprayet är även perfekt för lite kortare frisyrer som "pixie cut" för att ge mer textur och hålla håret på plats.

Du hittar sprayen här!

2. Kevin Murphy saltvattenspray

Kevin Murphy Hair Resort är en oljefri lotion som ger håret mycket struktur. Saltvattensprayen appliceras i fuktigt hår, massera in lite i håret och borsta igenom. Produkten är väldigt dryg och håller länge, vilket väger upp priset på 320 kronor. Sprayen är perfekt för dig med tunt hår då den inte är alltför sträv eller känns uttorkande. Sprayen har även en jättegod doft med inslag av rökig vanilj, som gör att den passar både killar och tjejer. Du hittar sprayen här!

Läs även: 

3. Sachajuan saltvattenspray

Den här saltvattensprayen är sommar på flaska! Med denna spray får håret en naturlig struktur. Det vi gillar mest är att den kan appliceras i både fuktigt och torrt hår, vilket gör det lätt att göra touch ups mellan styling och hårtvättar. Denna spray går mer åt det lätta hållet av stadga och struktur, vilket gör den perfekt att applicera i torrt hår. Du hittar sprayen här!

4. Lernberger Stafsing saltvattenspray

Även denna saltvattenspray ger en naturlig och beachig känsla på håret! Håret får fin volym och struktur samt passar alla hårtyper. Sprayen innehåller druvkärneextrakt som skyddar håret mot värme, samt solrosförnextrakt som bevarar hårfärgen och skyddar mot UV-strålning. Du hittar den här!

Läs även: Årets bästa hårmousse – för volym och textur

5. Balmain saltvattenspray

Denna saltvattenspray ger bra med volym och textur. Även denna kan appliceras i både fuktigt och torrt hår, vilket är ett stort plus. Den doftar även magiskt vilket vi älskar. Applicera i hårbotten för volym och i längderna för struktur och stadga. Du hittar den här!Läs även: 

Årets bästa hårserum – bäst i test

Hårfön – bäst i test

Torrschampo för alla hårtyper – bäst i test

Kokosolja i håret – så får du bäst effekt

Hårolja för alla hårtyper – bäst i test