Meghan Markle

Rachel Meghan Markle föddes den 4 augusti 1981i Los Angeles, USA. Hon uppges vara 1,71 cm lång.


Meghan gick en tid under sin uppväxt i privatskolor i Hollywood och Los Angeles. Där läste hon ämnena internationella relationer och teater som sedan ledde till att hon tog examen vid Northwestern University i Illinois. 


Skådespelarkarriär


Tankarna kring skådespeleriet startade i ung ålder för Meghan. Skådespelerskan kunde först ses i filmen "General Hospital" från 2002 men hennes stora genombrott skedde efter rollen som Amy Jessup i den amerikanska thrillen "Fringe". Hon är även känd från dramaserien "Suits" där hon spelade rollen som Rachel Zane.


Relationer


Meghan har tidigare varit gift med den amerikanska filmproducenten Trevor Engelson men är numera gift med Prins Harry sedan den 19 maj 2018. Detta gör henne till hertiginnan av Sussex. I och med giftemålet med prins Harry och det brittiska hovets regler, avslutade hon sin skådespelarkarriär. Den 15 oktober meddelade det brittiska kungahuset att kungaparet väntar barn till våren 2019. 


Projekt utanför kungahuset


Hertiginnan har länge arbetat med frågor kring jämställdhet och kvinnors rättigheter. Hon har även gjort många volontärarbeten och varit global ambassadör för organisationen "World Vision", samt haft uppdrag i FN gällande kvinnors rättigheter i världen. 


Det många kanske inte vet är att Meghan har arbetat som frilansande kalligraf. Några av hennes jobb var bland annat att skriva vip-utskick för Dolce & Gabbana och flera bröllop. 


Familj


Pappa Thomas ,73, arbetade innan som framgångsrik ljussättare och är numera bosatt i Mexiko. Thomas separerade med Meghans mamma Doria Radlan ,61, när Meghan var sex år. Hon har även två halvsyskon från sin pappas sida, Samantha ,52, och Thomas Jr ,50,. 


Intressen


Ett stort intresse för hertiginnan är yoga. Trots att hon har ett fullt schema uppger hon för Best Health magazine att hon försöker att prioritera yogan två gånger i veckan. Det stora intresset för yogan kommer från Meghans mamma som arbetar som yoga-instruktör. Redan vid sju års ålder övade hon och hennes mamma avancerad yoga som idag är Meghans rutin. Bildkälla: Jonathan Brady/AP/TT

1 2