Farmen

Realityserien Farmen är inne på deras tolfte säsong år 2019 med högre spänning än någonsin med nya ansikten och karaktärer. Första avsnittet sändes den sjätte januari på Tv4. 


Programmet som går ut på att uthärda flertals veckor som man levde för längesedan med dagliga utmaningar utan elkraft, rinnande vatten eller moderna telefoner. Deltagarna måste istället arbeta tillsammans för klara av dagliga utmaningar såsom att plantera egna grödor och vårda djuren på farmen. 


Samma koncept som två tidigare säsonger kommer även utspelas i år. För att vinna tävlingen måste man ha minst en amulett men med desto större chans att få vinsten. Torpet finns även med i år igen som ger eliminerade deltagarna en andra chans att ta sig tillbaka till farmen. Hittills har två deltagare lämnat, Alexander Hoffström samt Inger Johansson som både valde att lämna själva. 

Stefan Eriksson fick titeln som vinnaren av Farmen år 2018 blev halv miljon kronor rikare. Han sålde sin vinnaramulett kort en tävlingens slut, till god förtjänst dessutom. Hela summan skulle han skänka till Barncancerfonden och efter 27 bud såldes den för 2160kr. 


Tidigare åren har programmet spelats in på olika ställen men denna säsong blir det återigen inspelad i Kvarntorp i Våxtorp, Gnosjö som är en liten kommun i Småland. Programledaren Paolo Roberto medverkar även för femte säsongen i rad.  


Vinnare av Farmen säsong ett 2001: Benny Viberg 

Vinnare av Farmen säsong två 2002: Inger Andersson

Vinnare av Farmen säsong tre 2003: Veronika Larsson

Vinnare av Farmen säsong fyra 2004: Pia Flodner

Vinnare av Farmen säsong fem 2004: Christian Gergils

Vinnare av Farmen säsong sex 2013: Erik Persson

Vinnare av Farmen säsong sju 2014: Maria Dahlberg

Vinnare av Farmen säsong åtta 2015: Örjan Selien

Vinnare av Farmen säsong nio 2016: Fredrik Rosenkvist 

Vinnare av Farmen säsong tio 2017: Niklas Ravnestam 

Vinnare av Farmen säsong elva 2018: Stefan Eriksson